Opiskelija, hae mukaan ryhmämentorointiin!

Helsingin yliopiston kauden 2022–2023 ryhmämentorointiohjelma käynnistyy marraskuussa. Monitieteisen ohjelman viimeinen hakupäivä opiskelijoille on sunnuntaina 9.10.2022. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Ryhmämentoroinnissa opiskelijat, eli aktorit, pääsevät pohtimaan mentorinsa johdolla esimerkiksi uramahdollisuuksiin, työnhakuun ja omiin vahvuuksiinsa liittyviä asioita. Lisäarvona ryhmämuotoisessa mentoroinnissa on se, että se tarjoaa mahdollisuuden saada vertaistukea myös muilta opiskelijoilta.

Palaute aiemmilta vuosilta on ollut erittäin myönteistä: viime kaudella lähes 100 % palautekyselyn täyttäneistä mentoreista ja aktoreista suosittelee kokemusta muillekin!

– Mentorointi oli turvallinen paikka, jossa keskustella omista valmistumisen jälkeisistä urasuunnitelmista. Sain hyviä neuvoja ja kannustusta, kommentoi viime kaudella ohjelmaan osallistunut aktori.

Tänä vuonna valittavana kaikkiaan 33 mentoria, osa ryhmistä kokonaan etänä

Jo 12. kertaa käynnistyvän ryhmämentorointiohjelmaan viimeinen hakupäivä on sunnuntaina 9.10. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja samassa yhteydessä tulee palauttaa ennakkotehtävä. Tänä vuonna mukana on sekä etänä että lähitoteutuksella toimivia ryhmiä mentorista riippuen.

Ohjelma sisältää seuraavat tapahtumat:

  • Mentoreiden ja aktoreiden kyselytunnit 15.11. etänä Zoomissa (aktorit klo 16–17).
  • Ohjelman kick-off-tilaisuus 23.11.2022 kello 17.00–19.00 (lähitoteutus Viikissä).
  • Ryhmän kanssa sovitut tapaamiset n. kerran kuukaudessa (5–6 kertaa).
  • Ohjelman päätöstilaisuus 22.5.2023 Viikissä.

Kauden 2022–2023 ryhmämentorointiohjelmassa on tarjolla 33 mentoria. He ovat yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia yliopistomme alumneja, joita yhdistää opintotausta Helsingin yliopistossa ja halu jakaa osaamistaan opiskelijoille. Ryhmämentoroinnin blogisivustolta löydät lisätietoa mentoroinnista ja mentoreiden esittelyt.

Ohjelma on ainutlaatuinen mahdollisuus pohtia omia työhön liittyviä toiveitasi ja saada sparrausta alumnimentoreilta – hae siis mukaan ryhmämentorointiin!

Katso aiempina vuosina osallistuneiden kokemuksia:

Ryhmämentoroinnin toteuttaa urapalvelut yhteistyössä Helsinki Alumni -verkoston kanssa. Lisätietoja antaa urapalvelut: careerservices@helsinki.fi.