Maisteluillan satoa: oluiden kaksintaistelut

Maisteluillan teemana olivat oluiden kaksintaistelut. Edustettuina olivat belgialaiset blondit, englantilaiset country alet, hedelmäyllätys (luumuolut vastaan siideri!) ja brittien saarien tummat. Makuraadissa oli kaiken kaikkiaan 29 henkeä, joista loppua kohden 27 palautti arviointipaperinsa tarkastettaviksi. Ensimmäisten oluiden kohdalla ei vielä paljon kommenttia ilmestynyt paperille, mutta loppua kohden mielipiteitä alkoi yhä enemmän löytyä. Eniten intohimoa herättivät London Porter ja Old Engine Oil, joiden paremmuudesta kiisteltiin mm. piirtämällä kaavioita maun kokonaisvaltaisuudesta ja pituudesta. Ecaussinnesin luumuinen La Penneffoise oli monelle myös ristiriitainen tuttavuus, ja tämä ilmenikin lievänä kerettiläisyytenä kun siideri äänestettiin taisteluparinsa voittajaksi!

Alla parien voittajat, maistajien kommentteja oluista sekä lyhyet esittelyt oluista, joita käytettiin itse tilaisuudessa maistelun apuna.


Belgialaiset Blondit




Duvel

, Belgia: 8,5%; 24 EBU; 6,5 EBC


Petrus Blond

, Belgia: 6,6%; 17 EBU; 16 EBC



Tyypillistä vaaleille belgeille on niiden hedelmäisyys ja hiivan tuomat makuvivahteet, jotka voivat eri oluiden välillä hyvinkin erilaisia. Näistä oluista pitäisi siis löytää hedelmäisyyttä, ehkä banaania ja mausteisuutta ja jonkin verran hiilihappoisuutta. Oluiden vaahtoa kannattaa tarkkailla ja verrata. Varsinkin Duvel palkitsee vauhdikkaan lasiin laskemisen tuhdilla, runsaalla ja pitkäkestoisella vaahdolla.Tuleeko alkoholi oluissa läpi, vai onko se onnistuttu peittämään, kuten kunnon belgioluissa kuuluu?



Äänet:


Duvel 11


Petrus Blond 4

1 tyhjä



Kommentit




Duvel




Liikaa hiilihappoa, saunaolut?

Viinapiru.

Hiivaista, hapokasta, vaahtoaa kiinteästi ja pidempään kuin Petrus.

Puraisee.

Hyvä vaahtokukka, mukava tuoksu.

Maku parempi mitä haju antaa odottaa.

Liian vähän humalaa.




Petrus Blond




Liian makea, Werther