Kuukausitapaaminen ma 7.4. klo 18 alkaen Kaislassa

photo-5Oluttapahtumaruuhka paranee, sillä kohta on AOSin Kuukausitapaamisen aika.

Tervetuloa Kuukausitapaamiseen maanantaina 7.4.2014 klo 18 alkaen AOSin kantaravintolaan Kaislaan (Vilhonkatu 4).

Welcome to our monthly meeting in Kaisla (Vilhonkatu 4) on monday 7.4.2014 beginning at 18:00.

AOSin pöytästandi auttanee löytämään oikeaan pöytään.

http://www.oluthuone.fi/oluthuoneet/kaisla/kaisla-juomalista/

Naamakirjassa on tapaamiselle eventti: https://www.facebook.com/events/476764439092270

Excu Helsinki Beer Festival:lle pe 4.4. klo 17

hbf-2008-yleisn-isompanaHelsinki Beer Festival järjestetään jälleen tänä vuonna Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa (Tallberginkatu 1).

hbf-pomotAOSin excu on heti HBF:n avautuessa yleisölle, niin yllätysvoittajaoluita lienee jäljellä. Tapaaminen on aulassa kello 17. Jos tulet myöhemmin ja haluat löytää AOS:in väen, soita puheenjohtajallemme Pauliina Liuskalle 0400 674 049.

Kuvassa oikealla festivaalijohtaja One Pint Pubin ravintoloitsija Markku Korhonen Vuoden olut 2014 kilpailun johtajan olutasiantuntija Kari Likovuoren vieressä.

http://www.helsinkibeerfestival.fi/main.php?module=kavijat

Exculle on myös etkot:

Suomen Olutseura kannusti julkisuudessa kaikkia suomalaisia oluenystäviä osallistumaan sankoin joukoin perjantaina 4. huhtikuuta kello 16.00-16.30 Eduskuntatalon edessä järjestettävään Tolkkua holhoukseen! -mielenilmaukseen. Mielenosoituksen tarkoituksena on sanoa jyrkkä EI ravintoloiden jatkoaikojen poistamiselle, jatkuville alkoholiverojen korotuksille ja yleiselle holhoamiselle. https://www.facebook.com/events/828587703821967/

Maaliskuun maistelu 26.3.2014

Tervetuloa AOSin maaliskuun maisteluun Uudelle Ylioppilastalon Kupoliin (B.rapun 7. kerros Mannerheimintie 5) keskiviikkona 26.3. klo 18.

Tällä kertaa vertaillaan kolmea olutyyliä edustavaa paria:

Tumma lager, Dubbel ja Portteri:

– Plankstetten Dunkles
– Hofbräu Dunkel

– Luostari Dubbel
– La Trappel Dubbel

– Ridgeway Brewing Russian Imperial Stout
– Laitilan Kievari Portteri

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen aos-hallitus”ät”helsinki.fi viimeistään 25.3. klo 18 mennessä. Viestissä oma nimi ja maistelu 3/2014.

Maistelun hinta on 7 €/ jäsen ja 9 €/ ei jäsen. Summa maksetaan seuran tilille Ålandsbanken FI72 6601 0003 7737 10
Viestiksi ”oma nimi maistelu 3/2014”. Saajaksi Vesa Kauhajärvi.

Mistä tulee keskioluen 4,7 %:n raja

Viime kuukausitapaamisessa syntyi keskustelua keskioluen 4,7 %:n rajasta. Toimittaja Heikki Kähköseltä löytyy melko tyhjentävä analyysi, miten on päädytty kyseiseen prosenttilukuun. Oheiseen tekstiin on Kähkösen julkaisulupa AOSin nettisivuille ja lähdetiedot ovat tekstin lopussa.

 

Myyttinen 4,7 prosentin raja

Kirjoittaja Heikki Kähkönen on olutalaa seuraava vapaa toimittaja.

Suomalainen alkoholipolitiikka sisältää runsaasti myyttejä ja kummallisia totuuksia.
Niistä monet ovat löytäneet paikkansa oluenkäyttöä ja -kulutusta ohjaavaan lainsäädäntöönkin.
Yksi tällaisista erikoisuuksista on 4,7 prosentin raja, jolla säädellään oluen ja
muiden käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myyntiä ja anniskelua.

Meillä on usein ja varsin perustellusti ihmetelty, miksi rajana on juuri 4,7 prosenttia.
Ainakaan oluen tai siiderin valmistusmenetelmistä ei löydy rajalle perustetta. Suomessa
kun yleisimmin juotu olut on vaaleaa lageria, joka käy perinteisin valmistusmenetelmin
hieman yli 5-prosenttiseksi. Lue loppuun

Kuukausitapaaminen ma 3.3. klo 18 alkaen Kaislassa

photo-5Tervetuloa kuukausitapaamiseen maanantaina 3.3.2014 klo 18 alkaen AOSin kantaravintolaan Kaislaan (Vilhonkatu 4).

Welcome to our monthly meeting in Kaisla (Vilhonkatu 4) on monday 3.3.2014 beginning at 18:00.

AOSin pöytästandi auttanee löytämään oikeaan pöytään.
Hieman epäilyttää, että onko päivitetty hanalistaus, mutta oheisen linkin kautta sitä pääsee tutkimaan
http://www.oluthuone.fi/oluthuoneet/kaisla/kaisla-juomalista/

Naamakirjassa on tapaamiselle eventti:
https://www.facebook.com/events/720350648009094/