Olutruokailtamat 14.11. – ilmoittautuminen on alkanut!

AOS:n ensimmäiset olutruokailtamat pidetään keskiviikkona 14.11.
Ilmoittautuminen on alkanut!

Tässä hieman tarkempaa tietoa illasta:

Iltamat pidetään Uudella ylioppilastalolla Alina-salissa klo 19 alkaen. Asu
on vapaa mutta pakollinen. Illan tarkoitus on nimenomaan nauttia hyvästä
ruuasta, juomasta ja seurasta, ei hoilata ruokia kylmiksi. Hintaa kertyy
12e henkeä kohden ja sillä saa ruuat ja ruokajuomat.

Illan aikana tarjoilemme tuhdin lihaisaa Stoofvlees -olutpataa, salaattia
ja jälkiruokaa yhteensopivin juomin. Omia juomia saa tuoda paikalle sillä
illanviettoa on tarkoitus jatkaa leppoisissa merkeissä ruuan jälkeen. Muita
ruuan kanssa yhteensopivia juomasuosituksia voi tiedustella
juomanlaskijaltamme Lauri Hirvoselta: lauri.hirvonen(at)helsinki.fi.
Allergiatapauksissa ota yhteyttä hallitukseen ennen ilmoittautumista.

Ilmoittaumisaikaa on aina perjantaihin 9.11. asti. Sitovat ilmoittautumiset
Matti Tujulalle: matti.tujula(at)helsinki.fi. Maksu 12e maksetaan seuran
tilille ålandsbanken 660100-3353745. Viestiksi ”olutruokailtamat”.

Tervetuloa!

Svenska Dagar Pikkulinnussa 1-11.11.

Ruotsalaisten pienpanimo-oluiden erikoisviikko, Svenska Dagar, alkaa Pikkulinnussa torstaina 1.11. ja jatkuu isänpäivään asti.

Tarjolla 15 hanaolutta ja saman verran myös pullo-oluita. Mukana panimot: Nynäshamns ångbryggeri, Slottskällans Bryggeri, Nils Oscar Company ja Närke Kulturbryggeri.

Olutruokailtamat

AOS:n ensimmäiset olutruokailtamat lähestyvät! Tässä hieman tietoa
tulevasta.

Ilta pidetään 14.11. klo 19 alkaen Uuden ylioppilastalon Alina-salissa.
Hintaa illalle on tulossa noin 13-15e ja tämä sisältää ruoat juomineen.

Mutta: kaipaamme teidän mielipiteitänne ja ideoitanne!
Koska kyseessä on AOS:n ensimmäinen iltama ovat ”perinteetkin” vasta
muotoutumassa. Nyt on siis erinomainen tilaisuus vaikuttaa tulevaan. Tästä
syystä pidämme 14.11. pidettävää iltaa silmällä pitäen suunnittelukokouksen
tulevana torstaina 1.11. klo 12.30 Kaivopihan Unicafessa. Tarkoituksena on
lounaan äärellä vaihtaa ideoita, keskustella ja suunnitella iltaa.
Erityisen tervetulleita ovat ruokiin ja tottakai juomiin liittyvät
ehdotukset sekä reseptit. Varsinaisen illan järjestelyihin voi tottakai
tarjoutua myös auttamaan ;) Jos et pääse paikalle mutta sinulla on hyväksi
todettu (ja Uuden tiloissa toteuttamiskelpoinen) resepti ja/tai muita
ideoita, voit mailata ne hallitukselle: aos-hallitus(at)helsinki.fi

Tervetuloa!

Edinburghin pubikatsaus jatkuu

No niin. (Kyllä, jos olet yliopisto-opiskelija, laula se loru läpi)

Eli,

ensimmäisestä pubikokemuksestani pettyneenä päättelin kuitenkin, että ehkäpä poikkeus vahvistaa säännön, joten eiväthän Edinburghin kaikki pubit voi olla yhtä tylsiä valikoiman suhteen kuin lähipubini. Niinpä suuntasin tällä kertaa hieman kauemmaksi kotoa kuin 40 metriä, paikkaan nimeltä Bannerman’s Pub, jota jopa Lonely Planetin matkakirja suosittelee. Paikka oli varsin tyypillinen brittipubi, hieman hämärä, vähän ahdas ja tunkkainen, mutta silti eloisa. Elävää musiikkia oli myös tarjolla, tosin valitettavasti tällä kertaa karaokea (kuulemma ainoa ilta viikossa, kylläpä olinkin onnekas!) Suuntasin tietysti hanojen luokse tehdäkseni syväluotauksen. Lagereita oli jälleen muutama: Carling ”extra cold” (brittien suosituin lager, yrittää ajaa lämpimät oluet perikatoon), Stella Artois (ei liene tarpeen yrittää kehua), Tennent’s (perus skottilager, pistävä jälkimaku) sekä Kronenbourg 1664 (väärä paikka, Ranskan suosituimpia lagereita!) Irkkuystävämme Guinness oli luonnollisesti paikalla. Onneksi näiden lisäksi pubi tarjoilee neljä skottialea: McEwan’s 70/- (ihan mukava, mieto ale, aiemmin itsenäinen panimo, nykään osa Caledonian -panimoa), McEwan’s 80/- (hieman vahvempi kuin edellinen), Deuchars IPA (ihan kelpo bitter, Edinburghilaisen Caledonian panimon tuote myöskin) sekä Caledonian 80/-, joka tuntuu seuraavan minua minne menenkin. Kaikki näistä ovat toki melko massatuotteita, joita tapaa täällä kaikkialla, mutta ainakin ovat paikallisia merkkejä, joita Suomessa tapaa harvemmin.

Henkilökunta oli hieman tympeää (johtunee karaokesta, joka oli ”korvia hivelevää”), mutta paikka oli muuten ihan kelpo pubi, varsinkin jos Molly Malones -henkinen paikka on mieleen. Luulen että olen ainakin hetkeksi saanut käsityksen siitä mitä ja millaisissa paikoissa tavallinen kansa täällä juo. Niinpä seuraavassa numerossa pyrin pääsemään eroon oluen oheistuotteista (kuten elävästä musiikista tai läheisestä sijainnista) ja suuntaamaan pubiin jonka päätarkoitus on hyvän oluen tarjoilu.

Saison Dupont

Saison Dupont väriltään varsin tavallinen vaalea belgi, mutta siihen se
tavanomaisuus sitten jääkin. Tuoksussa tasapainottelevat sitrushedelmien
raikas tuoksu sekä banaanin löysä löyhkä. Maultaan olut on erittäin raikas
ja hedelmäinen, kuten kaikki muutkin Dupontin oluet. Pitkä jälkimaku on
rapean hapan ja raikas. Humalointi on tässä saisonissa tasapainoisen
onnistunut, joskaan muutama lisäebu ei olisi pahaksi. Kaiken kaikkiaan
erinomainen olut. Ei ihme, että tätä pidetään koko saison-tyylin
perinteisimpänä ja parhaimpana inkarnaationa. Tämän takia kannatti jättää
rikoshistorian luento väliin.

  • Vertti ja Viljanen