Hiljainen tieto kiittää ja kumartaa

Täällä hyvästejä kirjoittelee Hiljainen tieto-ryhmä! Heti ensiksi haluamme sanoa, että hiljainen tieto on välittynyt ainakin meidän ryhmän vuorovaikutuksessa koko kurssin ajan puolin ja toisin. Jo pidempään opiskelleet ovat saaneet fukseilta tuoreita näkemyksiä ja vanhemmat konkarit ovat jakaneet kertynyttä tietämystään uusille. Toivottavasti muillakin ryhmillä on samanlaisia kokemuksia.

Kurssi on aiheuttanut sekä harmaita hiuksia että onnistumisen kokemuksia. Tehtävänannot ovat toisinaan hämmentäneet. Toisaalta jollain tapaa olemme pystyneet samaistumaan tutkijan monipuoliseen ja ehkä jopa ennustamattomaan arkeen. Onnistumisen kokemuksia on tullut omia ryhmätyötaitoja kehittävästä työskentelystä, erilaisten työvälineiden, kuten Flingan ja Google Driven oppimisesta ja tutkijaan tutustumisesta (hekin ovat vain ihmisiä). Ryhmämme olikin tutkijatentin jälkeen erityisen innoissaan sen tarjoamasta uudesta kokemuksesta. Jännityksestä huolimatta tentti oli rento ja kulki omalla painollaan.

Ennen kaikkea kurssilta opimme kriittisen suhtautumisen tutkimuksen prosessiin, kuinka eri vaiheet tutkimuksen tekemisessä ja valinnat mitä tutkija tekee vaikuttavat seuraavaan vaiheeseen ja lopputulokseen. Tiettyä ilmiötä voi tutkia aina eri tavoilla ja on tärkeä huomioida tutkijan oma lähestymistapa tutkimusongelmaan.

Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä kurssin tarjoamista mahdollisuuksista ja pyrimme hyödyntämään kurssilta omaksumaamme tutkivaa työtapaa tästä eteenpäin opinnoissa. Hyvää ja ansaittua joululomaa kaikille!

Janina, Marianne, Mikaela, Susanne ja Tuuli

One thought on “Hiljainen tieto kiittää ja kumartaa

Comments are closed.