Tak, mówię trochę po polsku!

Moikka!

Tänne kuuluu hyvää, ollaan päästy nauttimaan vielä kesäisistä säistäkin! Koko viikko on ollut tosi lämmintä, +20 kieppeillä! Mukavaa vaihtelua sateelle ja tuulelle. Eilen käytiin kaupunkipyörillä puistossa, oli tosi jees! Viimeisen viikon aikana ollaan osallistuttu melko aktiivisesti tapahtumiin: ryhmäliikuntaa, bileitä, ruoanlaittoa ynnä muuta.

Huomenna torstaina alkaa vielä kaksi kurssia, mutta muuten mulla on ollut jo luento(ja) kaikista kursseista. Mulla on siis lukkarissa nyt Smart food, Positive and negative food substances, Alcoholic beverages and human being (…) ja puolan kielen kurssi. Huomenna alkaa Ecological aspects of food and nutrition ja Food nutrition policy. Kurssit on yleisesti vähemmän tieteellisiä kuin Suomessa, mutta opettajat on tähänastisen kokemuksen mukaan hyviä. Opetustyyli on rempseämpi ja löyhempi, mutta ei poikkea paljoa muuten. En tiiä, koskeeko vain meitä vaihtareita, vai eikö näillä ole käytössä mitään sähköistä Moodle-tyyppistä aluetta, joista kurssi/luentomateriaalin löytäisi. Toisaalta luentokalvojen puute pakottaa osallistumaan luennoille…:D Puolan kielen kurssi sujuu nyt edes jotenkuten, vaikka alussa tuntui aika mahdottomalta. Ainakin ymmärrän, vaikken itse osaisi tuottaa puhetta! Ja aina voi sanoa “nie rozumiem”, eli en ymmärrä… Paikalliset on kyllä hyvin mielissään, kun edes yrittää puhua puolaa.

Perjantaina lähdetään käymään Gdanskissa paikallisella Onnibussilla (Polskibus). Ollaan perjantaina suht myöhään perillä, ja lähdetään takaisin sunnuntai-iltana. Matkaan menee bussilla noin 4-5 h. Juna oli yllättävän kallis, joten päädyttiin bussiin. Välillä lennotkin saa matkalle Varsova-Gdansk 10 euroa suuntaan:D

Oon välillä ajatellut, että tää asuntola ei oo kummoinen, mutta käytiin viime perjantaina bileissä toisen yliopiston asuntolassa… Ja se oli ihan ku vankila!!! Nyt pidän tätä melkein viiden tähden hotellina, vaikka melkein päivittäin joku tulee vahingossa meidän huoneeseen:D Mulle itsellenikin kävi kiireessä pieni vahinko: tulin kotiin ja pelästyin, että ketkä hemmetit syö meiän huoneessa! Kunnes katsoin numeron ja totesin että oho sori, väärä kerros….

Oon alkanut lenkkeilemään täällä, ja usein juoksen kampuksen ympäri (kätevä matka 4-5 km). Viime kerralla yksi mies tuli kaksi kertaa vastaan, ja kaksi edellisiltä lenkeiltä tuttua vastaantulijaa, joista toinen moikkas:D

Musta on tullut aika hyvä kaveri näiden kämppisten kanssa, ja usein käydään yhdessä kaupassa/syömässä/kaupungilla/missälie. Kysyin, haluisko ne esittäytyä videolla, Barborasta ei oikein saanu selvää mut Kate oli ihan messissä! Hänestä siis lisää myöhemmin.

 

Terveisin

Saaru

Videolla juttuja päivistä 9-15.10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *