Roadtrip #2

Hei!

Vime viikolla juhlittiin Federicon synttäreitä ja käytiin roadtripillä. Synttäreiden menu oli niin hyvä, että meinas maha ratketa:D Pastaa itsetehdyllä pestolla, kikhernevuoka, graavilohta ja tummaa leipää, kinkkua vadelmakastikkeella ja mitä vielä. Oli tosi hyvää, mutta ei Fede taida osata tehdä huonoa ruokaa:D

Roadtripillä yövyttiin ensin Topilossa, joka on wikipedian mukaan 100 asukkaan kylä (yläkanttiin). Siellä ei ollut MITÄÄN, ei kenttää kännykässä, ei katulamppuja (paitsi 2 sivummalla, laskin), ei kauppaa, ei mitään. Pari hassua taloa, joista yhdessä majoituttiin. Netti katkesi kännyköistä jo parikymmentä kilometriä ennen kylää, ja kylään päästyä yritettiin zoomailla karttaa, että minne pitää mennä, mutta eihän kännykät enää toimineet, eikä voitu majoitukseen soittaakaan:D Ihmeteltiin hetki autossa, kunnes hahmo ilmestyi pimeydestä (??) ja kysyi, minne olemme menossa. Kävi ilmi, että rouva oli majoituksen omistaja, ja hän ohjasi meidät perille… Roadtripillä oli mukana tällä kertaa minä, Kate, Federico, Adriana ja Marie.

Lauantaina herättiin aikaisin ja lähdettiin Bialowiezan metsäalueelle (https://fi.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82owiezan_mets%C3%A4), joka on maailmanperintökohde. Oppaan mukaan alue on täysin ihmisen koskematon, ja käveltiin nelisen tuntia metsässä oppaan kertoessa kaikenlaista. Opas oli itse asiassa portugalilainen, ja jotkut hänen jakamansa “tiedot” kuulostivat vähän erikoisilta. Mies oli kuitenkin mukava, ja kierros oli ihan kiva. Sain tosin kuulla noin sadannen kerran, että ei mulla kuuluisi olla kylmä, koska oon Suomesta…. Ei nähty biisoneita luonnossa, mutta ennen kierroksen alkua peuralauma juoksi metsästä selvästi pakoon jotakin. Odotettiin, että mikä elukka sieltä juoksee perässä!!:D Ei tullut ketään. Mentiin luontokävelyn jälkeen “eläintarhaan”, jossa oli biisoneita ynnä muita eläimiä aitauksissa.

Lauantaina saavuttiin Bialystokiin, joka näytti pieneltä kaupungilta illalla, mutta paljastuikin 300 000 asukkaan kaupungiksi. Sieltä jatkettiin sunnuntaina matkaa, ja muutaman pikkukaupunkipysähdyksen kautta tultiin illalla kotiin. Pikkukaupungeista on videolla mm. mielenkiintoiset parvekkeet ja etsintäkuulutus.

Koulumenestys on ollut nyt parempaa, tentit ovat menneet reilusti läpi ja uusintakin. Huominen esitelmä siirtyi (onneksi, ei oltu ryhmän kanssa edes aloitettu), joten jäljellä on enää yksi luento huomenna ennen joululomaa. Huomenna tulee myös äiti ja Jukka! Jee! Toivotaan vaan, että joulun aikana ravintoloita on auki, porukka on täällä pelotellut, että lähes kaikki kaupat ja ravintolat laittavat lapun luukulle joulun ja uudenvuoden välissä useaksi päiväksi…. No, se nähdään.

Eilen meillä oli vieraita, muutamat kaverit tulivat sanomaan heipat ennen joulua. Tänään lupasin kokata Katelle, ennen kuin se lähtee kotiinsa Tsekkiin viettämään joulua. Annan myös joululahjaksi pullon Finlandia lime -vodkaa.

terveisin

Saaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *