Sosiaalipolitiikka

Mihin sosiaalipoliitikko sitten työllistyy?

Sosiaalipolitiikkaa lukeneet ovat päätyneet töihin miltei kaikille yhteiskuntamme sektoreille sekä kansainvälisiin tehtäviin. Alansa kriittiset asiantuntijat ovat päteviä työskentelemään muun muassa seuraavilla aloilla ja nimikkeillä;

Julkisella sektorilla ammattinimikkeitä ovat olleet vaikkapa erikoistutkija, erikoissuunnittelija, ylitarkastaja, sosiaalijohtaja, kehittämispäällikkö, projektipäällikkö ja sijoittumiskohteina muun muassa eri ministeriöt ja virastot. Myös toimittajien ja tiedottajien ammattinimikkeillä toimii sosiaalipolitiikasta valmistuneita.

Yksityisellä puolella sosiaalipoliitikkoja on toiminut esimerkiksi konsulttifirmoissa ja markkinatutkimuslaitoksissa tutkijoina ja tutkimuspäälliköinä sekä muun muassa henkilöstöpäälliköinä ja vastaavina. Ovat jotkut jopa perustaneet omia yrityksiäkin näille aloille.

Niin sanotulla kolmannella sektorilla yksityisen ja julkisen välillä laitokseltamme valmistuneita on tavattu verraten paljon tutkimus- ja kehittämispäälliköinä sekä koulutussihteereinä.

Jos taas ura kansainvälisillä foorumeilla kiinnostaa, sosiaalipolitiikka on myös silloin pätevä valinta. Edellä mainituilla nimikkeillä on sosiaalipoliitikkoja työllistynyt myös EU:n virastoihin, YK:n alaorganisaatioihin, kehityshankkeisiin sekä kansainvälisiin konsultti- ja asiantuntijafirmoihin.

Katso lisäksi:

Valtiotieteellisen tiedekunnan ja Kannunvalajien työelämäsivut: http://www.valt.helsinki.fi/opisk/rekry/

Koko yliopiston yhteiset ura- ja rekrytointipalvelut löydät osoitteesta:
http://www.helsinki.fi/rekry/

Tietoa työvoimatoimiston ja työministeriön palveluista ja tehtävistä:
http://www.mol.fi/etusivu/index.html

Akateemiset rekrytointipalvelut:
http://www.aarresaari.net/

Joitakin alamme ammattiliittoja:

http://www.akava.fi/

http://www.sval.fi/

http://www.svol.fi/

6 Replies to “Sosiaalipolitiikka”

  1. Hmm… Itse olen päällikkö, mutta ei minulla alaisia ole. =)

  2. Työkkäriin me kaikki joudutaan. Asiakkaiksi.

  3. Loistavaa, niin arvelinkin. Varmistinpa vaan, kun aina muutenkin hössötän 😉 Hyvät sivut kasassa.

  4. On toki tulossa, mutta kun sisältö uusilla sivuilla on nyt myös uudistunut, kestää hetki että vapaaehtoiset kirjoittajat ovat valmiita!:)

  5. Missä viipyy sostyön osuus? Eipä sieltäkään kaikki varsinaista sosiaalityötä ryhdy tekemään, vaan maailma vetää monille urille. Ajattelinpa vaan, että saattaisi olla hyödyllinen sellainenkin osuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *