Matkat

Taso järjestää joka vuosi yhdessä Polhon kanssa yhismatkan sekä keväällä että syksyllä. Perioditauoille sijoittuvilla yhismatkoilla nautitaan yhdessäolosta, nähtävyyksistä, paikallisesta juoma- ja ruokakulttuurista sekä historian havinasta. Matkat ovat täynnä mahtavia kokemuksia ikimuistoisista paikoista mainiolla yhisporukalla, ja niille ovat tervetulleita mukaan kaikki yhteiskunnallisen muutoksen opintosuuntien opiskelijat kuten muidenkin ohjelmien opiskelijat fuksista maisteriin!

Yhiksen viimeisimmillä matkoilla on suunnattu itäiseen Eurooppaan: kevätmatka 2020 suuntautui Ukrainan Kiovaan ja syysmatka 2019 taas Valko-Venäjän Minskiin! Esimerkiksi supersuositulla kevätmatkalla oli mahdollisuus vierailla muun muassa Suomen Kiovan suurlähetystössä sekä päiväretkellä Tšernobylissä. Yhiksen matkat ovat luonteeltaan omakustanteisia ja vapaamuotoisia, ja järjestäjien matkoille suunnittelemat ohjelmanumerot ovat täysin vapaaehtoisia – joskin mahtavia kokemuksia!

Kevätretki 2020, Kiova ja Tsernobyl (c) Saaga Syrjänen

Aiemmilla matkoilla on matkattu muun muassa Venäjälle tai Baltiaan. Vuoden 2019 keväällä yhis suuntasi Puolaan, iki-ihanaan Varsovaan, ja syksyllä 2018 Kaakkois-Liettuan kauniiseen Vilnaan. Kevätmatka 2018 suuntautui Pietariin, kaupunkiin täynnä kulttuuria ja historian havinaa, ja syksyllä 2017 päästiin ihailemaan Tšekin pääkaupunkia – ja Franz Kafkan kotikaupunkia – Prahaa. Vuoden 2017 keväällä taas suunnattiin yhteen Euroopan vanhimmista yliopistokaupungeista, Tartoon. Syksyllä 2016 yhisläiset suuntasivat nokkansa kohti Budapestia – Unkarin helmeä. 2016 kevätmatka sijottui Riikaan, jonka paikallinen arkkitehtuuri ja monenmoisten museoiden muisto lämmittää mieltä edelleen, ja syysmatka 2015 Moskovaan, jossa yhisläiset pääsivät ihastelemaan metropolin upeita kohteita. Keväällä 2015 Yhiksen kevätmatka kohdistui Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Syksyllä 2014 yhisläiset aiheuttivat hämmennystä Balkanilla, tarkemmin sanottuna Serbian Belgradissa, ja keväällä taas assimiloituivat Puolan postneuvostoliittolaiseen kaupunkikulttuuriin Varsovassa. Onpa sitä edeltävillä yhismatkoilla päästy piipahtamaan myös muun muassa Istanbulissa ja Dublinissa!

Syysretki 19, Minsk (c) Miia Martikainen

Taso tiedottaa tulevista matkoista Yhmun sähköpostilistalla kuten myös sosiaalisen median kanavillamme. Matkat ovat Tasolle merkittävä tapa toteuttaa kansainvälisyystoimintaa sekä yksi monista tavoista syventää Yhiksen välistä yhteistyötä. Lämpimästi tervetuloa yhisturistien matkaan!