Opiskelu

Opiskeluun ja opintoihin liittyviä kysymyksiä ei kannata jäädä pähkäilemään yksin. Apua ja neuvoja löytyy niin oman oppiaineen, tiedekunnan kuin yliopistonkin tasolta. Tason hallituksessa toimii vuosittain kaksi opintovastaavaa, joille voi esittää kysymyksiä ja huolia opintojen kulusta.

Yhmun sähköpostilistalle lähetetään tuorein tieto niin opinnoista kuin kaikesta muustakin ajankohtaisesta. Facebookista löytyvästä YHMU-opinto -ryhmästä löytyy myös tarvittaessa vertaistukea. Valtsikan yleisistä opintoasioita kiinnostuneet voivat seurata lisäksi Kannunvalajien Kannu-opinto-ryhmää Kannun nettisivujen ja sähköpostilistan lisäksi.

Kaikkia opettajia saa ja kannattaa lähestyä henkilökohtaisesti. Jokaisella on viikottain vastaanotto, jonne voi mennä juttelemaan, jos tenttikirjat, saatu arvosana tai mikä tahansa muu opiskeluun liittyvä herättää kysymyksiä. Lisäksi ainakin yksi opettajista toimii aina opettajatuutorina, joka vastaa pääaineopinnoista. Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Yleiset valtiotieteellisessä opiskelua koskevat asiat hoidetaan keskitetysti Kruunuhaan opiskelijapalveluissa. Lisätietoa löydät täältä. Yliopistolla toimii myös opintopsykologeja, joihin kannattaa olla yhteydessä, jos opinnot tuntuvat takkuilevan. Jos takkuilu ei yrityksistä huolimatta taitu ja opintojen lisäksi elämältä tuntuu olevan suuntakin hukassa, Nyyti ry auttaa opiskelijoita löytämään tasapainon mielen hyvinvointiin.

Leave a Reply