Tiedot kursseista päivitetään jatkossa Opintoni-palveluun

Ajantasaiset tiedot Helsingin yliopistossa järjestettävistä elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen kursseista päivitetään jatkossa HY:n Opintoni-palveluun:

https://student.helsinki.fi/info/login

Kuka tahansa voi hakea perustietoja kurseista kirjautumatta palveluun. HY:n opiskelijat saattavat palveluun kirjautumalla nähdä kursseista yksityiskohtaisempaa tietoa.

Opetusohjelmassa on vuonna 2018 ainakin seuraavat kurssit:

  • Kevätlukukausi (opetusperiodit III ja IV): FOOD-116 Advanced Sensory Science
  • Syyslukukausi (opetusperiodi I): ETK-240 Aistinvaraisen tutkimuksen perusteet

Lisätietoja aistinvaraisen tutkimuksen kursseista voi tiedustella myös allekirjoittaneelta osoitteesta antti.knaapila(at)helsinki.fi

Yst. terv.

Antti Knaapila

ma. yliopistonlehtori

 

ETK240:n oppikirjasta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät

Tuorila & Appelbye (toim.): Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät -kirjan painos on ollut hetken loppuunmyytynä.

Uusi painos (jonka sisältö vastaa edellistä) on kuitenkin tulossa lähipäivinä saataville. Kustantajalta (5.10.2016) saadun tiedon mukaan kirja on jo tilattavissa Gaudeamuksen omasta verkkokaupasta (ovh 36 eur).

Pian kirja tullee jälleen saataville myös muihin verkkokirjakauppoihin.

Huom. opiskelijat: em. kirjan kaikki painokset käyvät oppikirjaksi syksyn 2016 Aistinvaraisen tutkimuksen perusteet (ETK240) -kurssille.

 

Syksyn 2016 Aistinvaraisen tutkimuksen perusteet (ETK240)

Kurssin opetus järjestetään syksyllä 2016 II-jaksossa (laajuus 5 op).

Kurssilla on uusi opettaja, ma. yliopistonlehtori, dos. Antti Knaapila, mutta rakenteeltaan kurssi jatkaa viime syksyn linjoilla, sisältäen alkutentin (21.10.2016), luentoja, kolme harjoitustyötä ja niihin liittyvät seminaarit ja harjoitustyöraportit, sekä lopputentin (12.12.2016).

Kurssin perustiedot on päivitetty WebOodiin, jossa kurssille voi ilmoittautua 17.9.-16.10.2016.

Yksityiskohtaisemmat tiedot syksyn 2016 kurssista päivitetään pian kurssisivulle.

Kurssiin sisältyy pakollinen alkutentti, joka järjestetään pe 21.10.2016 klo 10:00-11:00 (EE-talon sh 11+12). Lisätietoja WebOodissa ja (tulossa) kurssisivulle.

Tervetuloa kurssille!

Antti Knaapila

antti.knaapila (at) helsinki.fi

 

Kurssikirjasta

ETT230 kurssikirjaa Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät on melko edullisesti (20,40 e) myynnissä nettikirjakauppa Adlibriksessä, http://www.adlibris.com/fi/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=Aistinvaraisen&title=Aistinvaraisen&fromproduct=False

Kirjaa on ollut myynnissä myös Gaudeamuksen sesonkimyynneissä 15 eurolla, mutta en tiedä tämän hetken tilannetta siellä. Kirjan ovh on 36 €.

Tuorila H, Appelbye U (toim.): Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät.  Gaudeamus, 2008, luvut I-III, VII-IX, XI-XII (yhteensä 8 lukua).