Projekti etenee…

Viime viikon aikana keskityimme keräämään tietoa turpeesta, sen hyödyntämisestä sekä turpeenoton ympäristövaikutuksista. Meillä oli tapaaminen jossa kävimme läpi mitä olimme selvittäneet aiheesta ja mihin osa-alueisiin keskittyisimme projektityössämme.

Meillä heräsi monia kysymyksiä aineistoon sekä keskusteluihimme pohjautuen. Kysymyksiä olivat esimerkiksi: miten turpeenottopaikkojen vesiensuojelutoimenpiteet toimivat tulvatilanteissa, mitä eroa on turpeenotolla silloin kun turvetta käytetään ympäristöturpeena ja silloin kun turvetta käytetään energian tuotantoon sekä onko väliä minkälaisesta turvesuosta turve nostetaan?

Päätimme jakaa aiheen kolmeen osa-alueeseen:

-turpeenoton vaikutukset vesistöihin

-vesiensuojelutoimenpiteet turpeenottoalueilla

-turpeen käytön historia ja turpeenottoon ja –käyttöön liittyvät lait ja säädökset

Puhuimme myös mahdollisista asiantuntijahaastatteluista. Asiantuntijoita voisimme etsiä ainakin Suomen Ympäristökeskuksesta, Helsingin yliopiston Viikin kampukselta ja Lammin biologiselta asemalta. Myös Vapo Oy:n kotisivut ja geologian tutkimuskeskus olivat mahdollisia paikkoja löytää asiantuntijoita ja lisätietoa projektiimme liittyen.

——

 

Terveisin

Tanja Pihl

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *