Projektityö: Vanhat kaatopaikat

Projektityömme aihe ja tehtävänjako on nyt selvä. Tarkoituksemme on kirjoittaa Pasilan kaatopaikan, sekä jonkin käytöstä poistuneen (tai poistuneiden) Lahden alueen kaatopaikan vaikutuksista kyseisten kaatopaikkojen lähijärviin.

Aihe on mielenkiintoinen ja ajankohtainen pohjavesien ja muun vesistön herkkyyden takia. Vaikka uuden kaatopaikkajätteen määrä on vähentynyt huomattavasti, juurikaan vanhoja jätteitä ei ole poistettu vanhojen kaatopaikkojen alueelta, vaan ne yleensä haudataan maan sisään. Vaikka vanhat kaatopaikat luovat ihanteellisia kukkuloita esimerkiksi golfkentille, voivat vanhat jätteet olla riski lähialueen järville ja pohjavesille. Tarkoituksenamme olisi siis tutkia näiden pois käytöstä otettujen kaatopaikkojen vaikutuksia lähialueen vesistöihin.

Seuraavaksi olisi tarkoitus, että jokainen tahollaan tutkii omaa aihealuettaan. Toivottavasti saamme pidettyä jonkin näköisen palaverin, joko kasvotusten tai netissä esimerkiksi skypen välityksellä.

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *