Lyhyesti ruoan ympäristövaikutuksista ja vinkit ympäristöystävällisempään ruokailuun

Teemme useita kertoja päivässä valintoja siitä, mitä syömme. Ruoka on yksi suurimmista ympäristöä kuormittavista asioista, johon kuluttaja vaikuttaa. Ruoan lisäksi liikenne ja energiankulutus ovat suurimmat kuormittajat. Jokaisella ateriallamme voimme valita vaihtoehdon, joka kuormittaa ympäristöä hieman vähemmän. Suuri osa suomalaisten ruoankulutuksen ympäristövaikutuksista on ulkoistettu Suomen ulkopuolelle. Esimerkiksi soija herättää paljon ajatuksia puolesta ja vastaan. Soijaplantaasien edestä […]

Uusien ilta – uusi mahdollisuus lähteä mukaan toimintaan!

Ehkä podet ympäristöahdistusta ja olet kyllästynyt tarkastelemaan vain yksilön valintojasi. Ehkä toivoisit, että ilmasto- ja ympäristöasioita nostettaisiin esiin kevään eduskuntavaalien alla tai yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa. Ehkä yksinkertaisesti rakastat metsissä samoilua ja vaellusretkiä. Ehkä olet ylipäätään kiinnostunut poikkitieteellisestä seurasta ja tiimityöskentelystä tapahtumien järjestämisen parissa. Ehkä et ole ennen kuullutkaan HYYn Ympäristövaliokunnasta tai ehkä uskot, että ideasi voisivat […]

Blinis

Blinis are delicious and now it’s the time of the year they’re traditionally eaten. Though there’s many little things to do, they’re actually quite simple. Blinis are a perfect get-together dish since when there’s several pairs of hands at work, they will be ready in no time. On top of the traditional toppings – smetana, […]