Kaakaotikut

Jos joululahjaideat antavat yhä odottaa itseään etkä haluaisi antaa mitään turhaa, ovat nämä herkulliset kaakaotikut hyvä vaihtoehto. Herkkulahja ei jää nurkkiin lojumaan, vaan katoaa todennäköisesti nopeasti parempiin suihin. Yhdestä leivontakerrasta tulee noin kymmenen kaakaotikkua ja kauniilla paketeilla saat niistä ilahduttavat lahjat jouluksi!

kaakaotikut-lahelta2

Kaakaotikut
reilu 10 kpl
200 g tummaa suklaata

0,6 dl tummaa 100% kaakaojauhetta
1 dl kondensoitua maitoa (makeutettua)
½ dl kuohukermaa
n. 75g pätkistä (mini bitesit on käteviä)
Muita tarpeita:
Puisia tikkuja (esim. “kahvinsekoitustikkuja”, grillitikkuja tai jäätelötikkuja)
Pieniä vaahtokarkkeja (3 per tikku)
Leipävuoka tai muu syvä, mutta pieni astia
Leivinpaperia (kelmukin käy, mutta suklaan pintaan voi silloin tulla ryppykuviointia)
Kivaa twistiä saa aikaan esim. chilijauheella, appelsiininkuorella, vaniljalla tai suklaalaaduilla.

1. Taita suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa yhdessä pätkisten kanssa matalalla lämmöllä. Muista olla tarkkana, ettei suklaa pääse kiehumaan ja ettei joukkoon pääse tippaakaan vettä, tai suklaan rakenne muuttuu rakeiseksi eikä sula.
2. Ota sulanut suklaa sivuun, ja kaada sekoittaen joukkoon kondensoitu maito ja kuohukerma. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat lisätä joukkoon myös muita mausteita, kuten vaikkapa chiliä, vaniljaa tai appelsiininkuorta, lisää nekin tässä vaiheessa.
3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada kaakaomassa astiaan. Levitä pinta tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla, ja laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli.
4. Kun kaakaomassa on jähmettynyt, ota “kaakaopalikka” pois vuoasta, ja leikkaa lämmitetyllä keittöveitsellä mieluisen kokoisiin kuutioihin. Painele sitten jokaiseen palan keskelle puinen tikku noin puoliväliin asti. Voit halutessasi pujotta muutaman pienen vaahtokarkin tikun varteen.

5. Kääri tikut sellofaaniin, ja herkullinen yllätys on valmis! Valmiit tikut kannattaa säilyttää odottamassa jääkaapissa ja kaakaohimon iskiessä sulattaa pieneen kupilliseen lämmintä maitoa.

 

Tämänkin herkullisen reseptin alkuperä on Maustemittakaava-blogissa.