Lempeän omenainen ohrapuuro

Viimeistään huomenna voi luvan kanssa aloittaa jouluhössötyksen ja myös jouluherkuttelun. Joulu on puuron ystäville täydellistä aikaa ja kasviskeskiviikko aloittaa jouluiset reseptit kanelisella omenapuurolla. Tee iso annos viikonlopuksi ja nauti rauhallisina aamuina. Resepti sopii myös vegaaneille.

Kanelinen omenaohrapuuro

2 suurta omenaa (makeahko lajike)
4 dl vettä
1 kanelitanko
1 dl ohrahiutaleita (luomu)
½ dl kauraleseitä
1 dl mantelimaitoa
Pieni ripaus suolaa
Tarjoiluun esim. pähkinöitä ja omenaviipaleita

1. Mittaa vesi kattilaan ja laita joukkoon kanelitanko. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä ja anna mausteliemen porista noin 5 minuuttia.
2. Veden kuumetessa huuhtele ja lohko omenat noin 8 osaan ja halkaise lohkot vielä kahtia. Lisää palaset kuumaan veteen, ja keitä kunnes ne pehmenevät.
3. Kun omenat ovat pehmenneet, lisää kattilaan suola ja ohrahiutaleet samalla vispilällä sekoittaen, ettei paakkuja pääse syntymään. Säädä sitten levy nollille ja anna puuron hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon kauraleseet ja mantelimaito, ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
4. Poista lopuksi joukosta kanelitanko, ja tarjoile vaikkapa pähkinöiden ja omenaviipaleiden kera.
Resepti on alun perin Maustemittakaava-blogista.