Lehtikaalilinssipyörykät

Kasviskeskiviikkoreseptistä löytyy tällä kertaa väriä ja makua. Lehtikaalilinssipyörykät sopivat herkuiksi iltanaposteluun tai tarjolle illanistujaisiin. Yllätä esimerkiksi pikkujouluvieraat näillä pyöryköillä!

Lehtikaalilinssipyörykät

n. 100 g lehtikaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 10cm pätkä purjoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl cheddar-juustoa
1 tl chilimaustetta
1 rkl oreganoa
Suolaa & mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Lehtipersiljaa tarjoiluun

1. Huuhdo kaali, poista lehtiruodit ja silppua lehdet hyvin pieneksi silpuksi. Leikkaa samalla myös kuorittu sipuli ja valkosipuli sekä purjo pieneksi silpuksi.
2. Kuullota kaalia, sipulia ja purjoa tilkassa öljyä n. 10 min. Lisää loppuvaiheessa valkosipulit kuullottaen vielä hetki, ja anna seoksen hetken jäähtyä.
3, Sekoita kananmunat ja korppujauhot keskenään ja anna turvota hetki. Lisää sitten kaikki loput ainekset seokseen, mausta suolalla ja pippurilla ja työstä käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta nyt pyöryköitä leivinpaperille pellille.
4. Kypsennä 190 asteisessa uunissa n. 20 min. Koristele vielä lopuksi lehtipersijan varsilla.
Alkuperäinen resepti löytyy Maustamittakaava-blogista.