Lanttu kanelisella pinaattipedillä

Tämän vuoden ja toimikauden viimeisenä kasviskeskiviikkona tarjoillaan lanttu kanelisella pinaattipedillä. Tämä vaivaton herkku sopii joulun juhlapöytään lisukkeeksi ja tuo vaihtelua laatikoiden, rosollin ja salaattien kylkeen. Resepti sopii myös vegaanin jouluun!

lanttupinaatti

Lanttu kanelisella pinaattipedillä

2 keskikokoista lanttua
1 iso sipuli
1-2 rkl rypsiöljyä (voi käyttää myös seesam- tai kookosöljyä, kuten alkuperäisessä ohjeessa)
2 tl vaahterasiirappia
Suolaa & mustapippuria
Kuivattua timjamia
Pinaattipeti
Muutama reilu kourallinen tuoretta pinaattia
Iso kourallinen suolattuja pistaasipähkinöitä (myös suolaamattomat käy, mutta lisää tällöin suolaa)
2 tl kanelia
1-½ tl paprikajauhetta
n. 1-2 rkl rypsiöljyä

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori sillä aikaa lanttu ja pilko sopiviksi paloiksi, pilko samalla myös sipulit isohkoiksi lohkoiksi ja siirrä uuniastiaan. Lorauta päälle vähän öljyä ja vaahterasiirappi, ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Paahda nyt lanttua uunissa noin 20 min, kunnes se on saanut väriä. Muista sekoittaa sitä muutaman kerran paahdon aikana. Ripottele päälle vielä lopuksi kuivattua timjamia.
2. Lantun paahtuessa lämmitä kattilassa öljy ja paahda heti pannulla kanelia ja paprikaa. Lisää sitten kuoritut pistaasipähkinät ja paahda niitä hetki. Ota sivuun ja anna hieman jäähtyä. Huuhtele nyt pinaatti ja kaada sitten pistaasit mausteöljyineen niiden joukkoon. Sekoita hyvin, jotta maku leviää tasaisesti.

3. Kannattaa antaa hetken lantun jäähtyä ennen sen siirtämistä pinaattipedille. Tarjoile lisukkeena tai jatka pääruoaksi esimerkiksi juuston avulla.

Resepti löytyy Maustemittakaava-blogista.