Linssejä tomaattikookoskastikkeessa

Marraskuu on alkanut viimaisena ja räntäisenä ja kasviskeskiviikko haluaa tarjota tällä kertaa helppoa arkiruokaa. Tämän nopean ja maukkaan ruuan jaksaa valmistaa kylmästä ja väsymyksestä huolimatta! Lisukkeeksi voi valita oman mielen mukaan esimerkiksi riisiä, pastaa tai kvinoa. Resepti sopii vegaaneille ja on gluteeniton.

Linssejä tomaattikookoskastikkeessa

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl vihreitä linssejä
800g kuorittuja tomaatteja/tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl tomaattipyreetä
(1 tl kuivattua inkivääriä)
(2 tl kuivattua korianteria jauhettuna)
½ limen mehu
n. ½ tl suolaa
mustapippuria

Tuoretta korianteria ja/tai pinaattia viimeistelyyn
Öljyä paistamiseen


1. Kuullota sipulia öljyssä kunnes se pehmenee, lisää sitten valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
2. Kaada pannulle linssit, tomaattimurska ja kookosmaito sekä pieni tilkka vettä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausta kuivatulla inkiväärillä, kuivatulla korianterilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista noin 30 min kunnes linssit ovat kypsiä.
3. Ota kastike jäähtymään ja purista siihen hetken päästä limen mehua. Viimeistele tuoreella korianterilla ja/tai pinaatilla ja tarjoile haluamasi lisukkeen kera (esim. riisi, pasta tai kvinoa).

Resepti löytyy Maustemittakaava-blogista.