Papurisotto

Back to basics. Välillä on hyvä palata perusruoka-aineisiin ja makuihin. Tämänpäiväisessä risotossa on sekä ruskeita papuja että kidneypapuja, ja lisäksi mukava makuyhdistelmä persiljaa, selleriä ja saksanpähkinöitä.

Papurisotto
1-2 prk säilöttyjä papuja
1 paprika
1 sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
1 prk tuoreita herkkusieniä
3 dl riisiä + 6 dl kasvislientä (tai kuinka paljon riisiä haluatkaan)
pieni kourallinen rouhittuja pähkinöitä
halutessasi myös tuoretta persiljaa ja selleriä

1. Kuullota sipuli ja parika (ja selleri) öljyssä
2. Lisää riisi ja kuullota hetki
3. Lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla
4. Paista riisin keittyessä herkkusienet ja valkosipulit pannulla
5. Lisää risottoon sienet ja valutetut pavut
6. Mausta suolalla ja pippurilla
7. Lisää rouhitut pähkinät