Miniryijyn aiheena metsä

Miniryijyni suunnittelu alkoi lankojen valinnalla. Materiaaleiksi sai valita omia  luonnonväriaineilla värjättyjä materiaaleja tai sitten yliopiston lankoja. Sammalet ja kalliot olivat ajatuksissani, kun uppouduin metsä teemaan. Rahkasammalta katsellessa voi mielestäni nähdä pienoismaisia puita.

Valmistin miniryijyni käyttämällä ryijykoukkua, ja kotona kun jatkoin työtä käytin apuna virkkuukoukkua. Halusin melko tiiviin ryijyn ja käytin useampaa lankaa pohjakankaan ruutua kohden.  Vaihtelin langan värejä ilman suunnitelmaa ja etenin kiinnittämällä loimi -ja kudelankoja vuorotellen. Langat leikkasin valmiiksi hieman eri kokoisiksi, mutta päädyin kuitenkin tasoittamaan lopulta kaikki langat ja koko työn melko lyhyt nukkaiseksi. Kokeilin röyhyjen punomista osaksi lankaa ja tuloksena oli melko onnistunut tehostelanka, jota lisäsin muutamaan kohtaan ryijyä.

Muistaakseni tämä on ensimmäinen ryijyni ja alku kömpelyyden jälkeen innostus nousi! Ensi kerralla suunnittelen kuvion ja kokeilen myös eri tekniikoita. Millaistakohan ryijyä sitä saisi tehtyä esimerkiksi rautalankaverkkoon?

Siiri Walve

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *