“Musiikki aivoissa ja terapiassa” 12.10.2011

Luento- ja keskustelutilaisuus
Aika: 12.10.2011 klo 17.15
Paikka: Haartman-instituutti (luentosali 1, Haartmaninkatu 3)

Aiheesta alustavat professori Jaakko Erkkilä ja professori Mari Tervaniemi.

Professori Tervaniemi kertoo siitä, miten musiikkihavainto ja musiikin herättämät tunteet ilmenevät aivotoiminnassa. Hän esittelee myös muusikkouden erilaisia ilmentymiä aivojen toiminnassa ja rakenteessa.

Professori Erkkilä valottaa musiikkiterapian käytännön työtä ja tuoreita tutkimustuloksia musiikkiterapian vaikuttavuudesta psykiatrian ja neurologian alalla. Hän kertoo äskettäin valmistuneen suomalaisen vaikuttavuustutkimuksen tuloksista, jossa selviteltiin musiikkiterapian tehoa masennuksen hoidossa. Esitys luo katsauksen myös tällä hetkellä Suomessa meneillään olevan AVH-potilaiden musiikkiterapiatutkimukseen, erityisesti siinä käytettävän kliiniseen musiikkiterapiamalliin.

Tilaisuudessa saa ensiesityksensä laulusarja “Psykiatrialauluja”. Lääketieteen opiskelija Sonja Sulkava laulaa eläytyviä tarinoita mielen sairauksista.
Sävellys, sanoitus ja laulu: Sonja Sulkava, piano: Elsa Polvinen.

Tervetuloa!

Lux Humana -työryhmä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *