Runokilpailu lääketieteilijöille Meilahden kampuksella – Poesitävling vid Campus Mejlans

Homo sum, humani nil a me alienum puto

totesi roomalainen näytelmäkirjailija Terentius aikoinaan. Tämä ajatus sopii myös meille lääkäreille. Runo on taidetta ja taikaa. Runo on suora tie ihmisen ytimeen. Runossa on ihminen, ilo ja toivo.

Tule siis ulos pöytälaatikosta ja osallistu Lux Humana-runokilpailuun. Tyyli ja näkökulma ovat vapaat, aiheen toivotaan liittyvän lääketieteeseen tai lääkäriyteen ja ihmisyyteen – tai niiden opiskeluun. Kilpailun tuomarina toimii kirjailija, runoilija, psykiatri Claes Andersson. Kolme kirjoittajaa palkitaan ja kaikki saavat halutessaan tekstinsä julki Lux Humanan www-sivuilla.

Kilpailuaika on 16.9.-15.11. 2013. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Runot palautetaan Terkon lainaustiskillä olevaan RUNO -laatikkoon kirjekuoressa. Kuoreen laitetaan runojen lisäksi myös nimimerkin takana olevan kirjoittajan nimi, ammatti ja yhteystiedot suljetussa kuoressa. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan ennen joulua 2013.

************************

Medicinare /övrig personal i Mejlans! Kolla dina byrålådor och delta i den tvåspråkiga Lux Humana –poesitävlingen. Skriv en dikt i valfri stil, ur valfritt perspektiv. Temat får gärna vara medicin, medicinska studier, att vara människa, att vara läkare. Kollegan och poeten Claes Andersson har lovat agera domare. Tre skribenter premieras före jul och får sina alster publicerade på Lux Humanas webbsida (om de så önskar).

Lämna in ditt bidrag på Terkko, i den RUNO-märkta lådan på utlåningsdisken senast 15.11.2013. Använd signatur och skriv ditt riktiga namn, ditt yrke (t.ex. studerande) och dina kontaktuppgifter på en lapp i ett slutet kuvert inne i det större kuvertet.

LUX HUMANA -työryhmä/ -arbetsgruppen

Mahd. tiedustelut martina.torppa@helsinki.fi ; ev. tilläggsuppgifter lena.sjoberg@helsinki.fi

lUX21

 “The good physician treats the disease; the great physician treats the patient who has the disease.”

 Sir William Osler

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *