Tarvikkeita, tarvikkeita…supplies, supplies!

Vaikka varsinainen Digiloikka ja sitä varten rakennettavat tilat hieman vielä laahaavatkin huonon onnen ja rakennemutosten ristipaineessa, ei silti ole syytä jäädä hankeen makaamaan. Hankkeen WBS on auki, joka tarkoittaa sitä, että on olemassa keino maksaa hankkeeseen liittyviä hankintoja. Nyt kun yliopiston uusi tavarantoimittaja on Dustin ja tietotekniikan toimittaja on Lenovo, on meillä hankintoja tekevillä hieman opettelemista siinä, että mitä kaikkea on tarjolla. Onneksi Verkkokauppa on pysynyt edelleen yhteistyökumppanina, niin yksittäisen hankkijan on edelleen mahdollista etsiä Verkkokaupan sivuilta tuotteita ja lähettää valmis listaa eteenpäin Helppariin tilattavaksi.

Olen siis aloittanut tavaran tilaamisen, sillä varsinkin maailmanlaajuinen prosessoripula saattaa vaikuttaa toimitusaikoihin, ja näytönohjaimet, joista on juuri tullut uusia ja nopeampia versioita, tuntuvat olevan todella haluttua tavaraa ja toimitusajat voivat venyä. Niinpä on syytä varautua tavallista pitempiin odotusaikoihin. Tavoitteena olisi saada aikaiseksi jotain konkreettista huhtikuun alkuun mennessä, jolloin olisi tarkoitus maantieteen didaktiikan kurssilla tarkastella kenttätöissä kerättyjä pistepilviaineistoja VR-ympäristössä.

Tätä varten tilasin hankittavaksi suunnitellun dronen, siihen akkuja sekä muita tarvikkeita, kuten muistikortteja ja iPadin dronen ohjaamiseen ja laukun, jossa dronea voisi näppärästi kuljettaa myös maasto-olosuhteissa. Lisäksi tilasin kolme täysin varusteltua tietokonetta, joiden saapumisaika luvattiin maaliskuun alkupuolelle, ja nyt enää  toivovotaan, että aikataulut pitäisivät edes auttavasti. Jos marginaali on kuukauden verran, niin siinä on jo hieman varaa myöhästyäkin ilman, että siitä vielä välttämättä syntyy ongelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *