Työpajoihin ilmoittautumiset meneillään!

Uusi  maailma uusiks’ -viikoilla 19.11.-30.11. järjestetään työpajoja, joissa voi raapaista ajankohtaisia ongelmia pintaa syvemmältä  ja tarkastella yleisiä tapoja kuvata vieraita kulttuureja. Pajat ovat avoimia kaikille ja aiempaa kokemusta/perehtyneisyyttä ei tarvita. Tervetuloa tuulettamaan ajatuksia!

KESKIVIIKKO 21.11. klo 10.15–12.00
Työpaja: Vanhat kuvat, uudet ruudut. Ohjaajina Hanna-Maria Rajala & Susanna Lehtinen
Sarjakuvasankari seikkailee eksoottisessa Latinalaisen Amerikan maassa: ankaria luonnonolosuhteita, kadonneita aarteita, primitiivisiä alkuasukkaita… Tuttu tarina? Mutta voisivatko sarjakuvat herättää myös uusia ajatuksia Latinalaisesta Amerikasta ja sen asukkaista? Työpajassa tarkastellaan vanhoja kuvia uusin silmin, pohditaan kuvien yhteyttä käsityksiimme vieraista kulttuureista ja kerrotaan uusia tarinoita piirtämällä omia sarjakuvia. Ei edellytä piirrustustaitoa tai Latinalaisen Amerikan tuntemusta.

Työpaja on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautumisaika ma 19.11. asti tai jos tilaa on mukaan voi päästä myös vielä tilaisuuden alkaessa. Mukaan mahtuu 8 ensimmäistä piirtäjää.

Ilmoittautumislomake

PERJANTAI 30.11. klo 11.15–14.00
Työpaja: Taksvärkk Saija Raskulla & Heini Ikäheimo:
Vaikuta! Mielikuvat Latinalaisesta Amerikasta uusiksi!
Käytännönläheisessä työpajassa pureudutaan Latinalaista Amerikkaa koskeviin mielikuviin, stereotypioihin ja ennakkoluuloihin Suomessa ja etsitään tapoja purkaa niitä. Tarkoituksena on ideoida erilaisia luovia tapoja vaikuttaa ja viedä omaa viestiä eteenpäin. Puheen tai kokouksen pitämisen sijaan etsitään uusia ilmaisukeinoja: viesti maalataankin seinään tai se esitetään kuvateatterina tai pienen kuunnelman muodossa. Työpajassa pohditaan, mitä Latinalaista Amerikkaa koskevia mielikuvia, stereotypioita ja ennakkoluuloja suomalaisilla on ja miten niihin voisi vaikuttaa. Nimensä mukaan työpaja kannustaa oma-aloitteisuuteen, aktiivisuuteen ja vaikuttamiseen, jotta muutos saataisiin aikaan.
Työpajassa käytetyt menetelmät on kehitetty Guatemalassa lasten ja nuorten oikeuksia ajavassa PAMI-järjestössä, ja ne perustuvat Brasiliassa syntyneeseen kriittiseen pedagogiikkaan. Vaikuta! -prosessi on esitelty Taksvärkki ry:n julkaisemassa Vaikuta! -menetelmäoppaassa, joka on luettavissa osoitteessa
http://www.taksvarkki.fi/taksvarkki2011/wp-content/uploads/2011/07/vaikuta-opas-nettiversio.pdf.
Käytännönläheisessä työpajassa pureudutaan Latinalaista Amerikkaa koskeviin mielikuviin, stereotypioihin ja ennakkoluuloihin Suomessa ja etsitään tapoja purkaa niitä. Tarkoituksena on ideoida erilaisia luovia tapoja vaikuttaa ja viedä omaa viestiä eteenpäin. Ilmoittautumiset 22.11. mennessä leena.honkasalo@taksvarkki.fi tai 09 5845 5504

This entry was posted in Aiheeton. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *