Anchor Christmas Ale

Vuodesta 1975 alkaen on Anchor Brewing pannut jouluoluen, jonka etiketissä kuusi on vaihtunut vuosittain sisällön kanssa. Tällä kertaa kuusena on Norfolkinaraukaria (Araucaria heterophylla) eli huonekuusi, joka ainavihantana on myös suosittu huonekasvi. Tällä kertaa myös olut on onnistuneen jouluinen, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvyys, mitä tulee jouluoluisiin. Laatupanimolta laatujuoma, eikä joulua ole piiloteltu etiketissä, mikä on aina riski, sillä joulun jälkeen joulutuotteiden myynti yleensä loppuu kuin seinään. Anchorin jouluinen ale lyhyesti määriteltynä:

Vaahto: Kuohkean kestävä

Ilme: Läpinäkymätön kahvinruskea

Täyteläisyys: Virkistävä

Suuntuntuma: Pintoja peittävä, happoinen

Maku: Hapan, happoinen, mutta makeuttakin löytyy

Flavori: Mausteinen (piparkakun mausteet), hedelmäinen, raikas, appelsiinisuklainen, lääkemäinen.

Yleistäen voi todeta oluen olevan niin jouluinen kuin vain voi olla ilman ylilyöntejä. Hinta Alkossa on 3,79 euroa 0,355 L pullosta ja alkoholia löytyy sisällöstä 5,5%.

 

Ilmo Teikari