Lisää Edinburghin pullovalikoimaa

Kun kerran lähtee olutostoksille niin voikin sitten saman tien ostaa sen verran ettei heti uudestaan tarvitse mennä. Toisaalta yliopistolle on niinkin pitkä kuin viiden minuutin kävelymatka, joten hyvän oluen kantaminen (joka pitäisi lobata olympialajiksi) lienee sopivaa hyötyliikuntaa.

Ahkeran urheilun tuloksena sain tällä kertaa kannettua kotiin ja ennen kaikkea tyhjennettyä antaumuksella seuraavat tuotteet:

Broughton Exciseman’s 80 /- on tummahko bitter, jossa oli melko maltainen maku ja kohtalaisen voimakas bitterin jälkimaku. Panimo sijaitsee Biggarissa, joka on Etelä-Skotlannissa lähellä Englannin rajaa. Nimi juontaa juurensa 1800-luvulla toimineista Excise maneistä, joiden tehtävä oli määrittää oluttynnyrin vero. 4,6%.

Wychwoodin Hobgoblin, premium bitter (tai Extra Special Bitter, jos noudatetaan amerikkalaista mallia), joka mainostettiin Lidlissä (kyllä, valitettavasti rakas saksalainen ketjumme on levittäytynyt myös Skotlantiin) Halloween-oluena jokunen aika sitten. Mainostaa itseään ”Strong Dark Alena, mutta ei oikeastaan ole kovin vahva maultaan, vaikkakin 5,2%. Valitettavasti tämäkin oli englantilainen ja vieläpä Oxfordshiresta…

Morlandin Old Speckled Hen, tämäkin premium bitter brittiläistä jaottelua noudattaen oli kaiken kaikkiaan kovin keskinkertainen kokemus. Oluessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta on vaikeaa kuvailla sitä enempää kuin että maku on kohtalaisen mieto, ei kovin kitkerä kuten bitterit yleensä. Kohtalaisen mieto myös maltaisuudeltaan ja jälkimaultaan, vaikkakin olut on vahvuudeltaan 5,2%. Kotoisin Suffolkista, Englannista, siis Lontoosta koilliseen kohti rannikkoa.

Rignwoodin Hufkin on valitettavasti myös englantilainen tuota, mutta kylläkin niin tyyppiesimerkki brittibitteristä, että en voi harmitella sen ostoa, vaikkakin Etelä-Englanti ja Hamsphire kummittelee mielessä. 4,4%, maltainen kitkerän jälkimaun kera.

Voin vain todeta sattuman kautta kaupan johtaneen minut enemmän englantilaisten kuin skottilaisten oluiden ääreen, mutta toisaalta valikoima on mitä on, ja vierailevalle tähdelle kaikki on uutta ja erikoista. Jatkan siis urheilua ja katson mitä seuraavan kauppakassin pohjalta löytyy.