Blogging it!

Hej igen, hoppas ni hade ett skönt veckoslut, vi satt ner och fundera på denhär bloggen och vilken betydelse skriven text har i vårt land.

images

Jenny: Vetdu Veronika, jag läste vår forskares Marianne Teräs artikel om papprets betydelse i Finland och började själv fundera på hur mycket värde vi sätter på skriven text i vårt samhälle.

Veronika: Ja, bra point om man tänker på vår grundutbildning så har man alltid måsta skriva mycket mera texter än diskutera under kursen

Jenny:Kan det hända att vi finländare är ganska försiktiga i tal på grund av någon sorts blyghet och att vi därför hellre utrycker oss i text?

Veronika: Det är ju vissa nyanser som går förlorat i text som man bara kan få fram i tal, typ sarkasm.

Jenny: Och dessutom när människor väljer att kommunicera genom text så har de mera kontroll över bilden de ger av sig själva, mera tid att reflektera över vad man vill säga. Både i gott och ont.

Veronika:På tal om att kommunicera genom text, vad tycker du om konceptet blogg? Jag har faktiskt aldrig orkat följa en blogg.

imagesCA0ZICWC

Jenny:Jag har faktiskt ett ganska tudelat förhållande till bloggar. Har svårt att förstå varför människor skriver bloggar, speciellt i dagboksformat, men kan läsa vissa bloggar som har ett budskap.

Veronika:Jag undar just vad det är för mening att skriva blogg i denhär kursen istället för att sitta och diskutera dessa frågor face to face?

Jenny: Kanske det är ett sätt att locka oss till en mer uttänkt och medveten diskussion om kursens ämnen på våra egna villkor.

Veronika:Ja, det är säkert sant. Känner i alla fall att det är ett ganska innovativt sätt att närma sig saker och ting på en kurs.

Anser ni andra att skriven text värdesätts mycket i vårt land? Vad tycker ni om bloggar i allmänhet? Varför tror ni att människor bloggar? Är bloggen ett effektivt kommunikationsmedel?

Joina gärna vår dialog. Tillåtet att kommentera på alla språk 😉

Vi ses på onsdagen!

Puss&Kram

Jenny och Veronika