Kahvimylly

Kahvimyllyt

Tutkimme kuinka kahvimyllyn valinta ja kahvipavun laatu vaikuttavat kahvijuoman valmistusaikaan ja valmiin juoman makuun?

Kuvan mukaiset kahvimyllyt; Sähkökäyttöinen Moulinex, moderni käsikäyttöinen autraliasta, vanhanaikainen käsikäyttöinen Leinbrock’s ideal.

Sähkökäyttöinen Moulinex kahvimylly, jauhaa kahvipavut jauheeksi verkkovirran pyörittäessä laitteen pohjassa olevaa teräs terää, joka jauhaa kahvin. Käsikäyttöiset kahvimyllyt perustuvat käsillä tuotettuun mekaanisen voimaan. Laitteessa olevaa kampea pyörittäen kahvipavut jauhautuvat jauhatuspesässä ja jauhe putoaa alla olevaan säiliöön.

Lähdimme hakemaan vastausta tutkimuskysymykseemme jauhamalla kofeeiinillisia ja kofeiinittomia kahvipapuja näissä kaikissa edellä mainituissa laitteissa. Jauhamisen aikana arvioimme jauhamisprosessiin käytettyä aikaa, ergonomisuutta sekä jauhetun pavun tuoksua. Keitimme jauhetuista kahvipuruista kahvijuomat joiden makua arvioimme testiryhmän kanssa. Lopuksi pohdimme myllyjen käyttäjäystävällisyyttä sekä kohderyhmää.

Tulokset:

Maisteluraadin mielestä vanhanaikaisella kahvimyllyllä jauhetut kahvijuomat olivat vesimäisiä mutta kuitenkin kitkeriä. Tulimme tulokseen että tämä johtui jauhatusasteen karkeudesta joka ei soveltunut suodatinkahviksi. Moderni käsikäyttöinen kahvinmylly oli jo huomattavasti kehittyneempi jauhatusominaisuuksiltaan, jakoi ensimmäisen sijan sähkökäyttöisen myllyn kanssa. Maisteluraadin mielestä modernilla myllyllä jauhettu oli kepeää ja helposti juotavaa kahvia. Sähkömyllyllä jauhettu oli vahvaa ja maukasta.

Sähkömyllyllä jauhettaessa kofeiinillisista pavuista tuli paras kahvijuoma, kun taas kofeiinittomista pavuista saatiin paras kahvijuoma modernilla käsikäyttöisellä kahvimyllyllä. Vanha käsikäyttöinen mylly jääköön siis historiaan.

Pohdinta:

Näiden tutkimustulosten pohjalta käsikäyttöiset kahvimyllyt ovat selkeästi kehittyneet. Nykyaikaisilla käsikäyttöisillä kahvimyllyillä päästään lähes samaan jauhatustulokseen kuin sähkökäyttöisellä myllyllä. Sähkökäyttöinen mylly on kuitenkin helppokäyttöisempi, nopeampi sekä tehokkaampi, näin ollen käyttäjäystävällisempi. Sähkömyllyllä saa aikaiseksi hienoimman jauhatustuloksen ja papuja tarvitsee näin ollen vähiten saman maun aikaan saamiseksi. Tästä syystä sähköinen mylly sopii myös espressopapujen jauhatukseen. Käsikäyttöinen mylly sopii siis pienien määrien valmistukseen ja koriste-esineeksi, mutta suosittelemme sähkökäyttöisen myllyn hankintaa nykyaikaiseen kiireeseen elämäntyyliin.

Vanhanaikaisella kahvimyllyllä jauhetut pavut

Sähkömyllyllä jauhetut pavut

Leave a Reply