Ja niin syntyi promootio!

Promootio odottelee jo nurkan takana ja lienee gratistankin aika hieman tuulettaa ja availla sanaista arkkuaan. Täällä blogissa on esitelty jo meidän kunnianarvoisia kunniatohtoreita, säveltäjää ja runoilijaa sekä yleisesti annettu ohjeita ja vinkkejä promootiota varten. Yksi tärkeä osa-alue on jäänyt vielä täysin käsittelemättä, jota ilman mitään edellä mainittua ei olisi – ei edes tätä blogia: promootiotoimikunta.

Varagratista Saara Reinimäki ja gratista Vilja Rydman matkalla valitsemaan yleistä seppeleensitojatarta.

Kuten kaikilla tapahtumilla, myös promootiolla on tekijänsä. Ja minkälaiset tekijät promootiolla onkaan! Minun on nyt pakko hehkuttaa, sillä tällaista työtiimiä ei varmaan löydy yhdeltäkään työpaikalta. Joukko fiksuja, itsenäisiä ja ajattelevia ihmisiä, joilla kaikilla on suuri palo järjestää hienoin akateeminen juhla ikinä – vielä täysin vapaaehtoisesti ja omalla ajallaan. Suurin osa on vielä tämän huikean aherruksen ohessa tehnyt gradunsa ja viimeistellyt opintonsa.

Promootiota on ollut järjestämässä 25 henkilöstä koostuva toimikunta, sekä promootion ainoa palkattu henkilö, eli korvaamaton promootiosihteerimme Jussi Nuortimo. Toimikunta aloitti haparoiden toimintansa jo loppuvuonna 2009. Ensiaskeleet tuntuivat valtavilta, sillä juuri kellään ei ollut tietoa, mitä itse asiassa olimme tekemässä. Muutamille vuoden 2006 promootio oli tuttu erilaisista rooleista – esimerkiksi joukossamme oli vuoden 2006 promootiosihteeri Saara Reinimäki ehtymättömällä käytännön perinnetiedollaan – suurin osa oli kuitenkin promootionoviiseita. Tämä ei suinkaan ollut huono juttu. Pääsimme heti pohtimaan sitä, mitä me oikeastaan haluaisimme tehdä. Ja akateemisen perinteen mukaan aloimme määritellä, mikä on promootio – mitä se meille tarkoittaa.

Varsinaisesti järjestäminen ja säätäminen pääsivät käyntiin vuoden 2010 puolella. 4. helmikuuta 2010 allekirjoitin valtiotieteelliselle tiedekunnalle lähetetyn pyynnön, jossa kysyimme lupaa järjestää tämä promootio. Kuten näkyy, pyyntöä ei evätty.

Lupasin pitää tämän blogikirjoituksen lyhyenä, mutta eihän se onnistunut. Kerrottavaa riittäisi vieläkin vaikka kuinka paljon. Ja kiiteltävää. Haluaisin ylistää jokaista toimikuntalaista hieman toista enemmän, sillä heidän työpanoksensa on ollut toinen toistaan suurempia. Ja silti se pilke silmäkulmassa on yhä säilynyt. Uskon, että promootion jälkeenkään emme lakkaa puhumasta toisillemme.

Toimikuntalaiset muuten tunnistaa promootion eri tapahtumissa hopeisesta (ja yhdestä kultaisesta) lehväkorusta. Heitä voit vetäistä hihasta, jos sinulla missään vaiheessa on promootiojuhlaan liittyviä kysymyksiä!

Tässä vielä kaikki, joita haluan yhdessä ja erikseen kiittää – eli hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä promootiotoimikunta: Maria Heiskanen, Simo Hiilamo, Hanne Hämäläinen, Leni Järvenpää, Sauli Järvenpää, Antti Kallio, Maarit Keitanen, Antti Kosonen, Aura Kostiainen, Henri Korhonen, Mikko Kotola, Laura Kyntölä, Salla Laaksonen, Reima Launonen, Frank Martela, Saara Matala, Pauliina Munukka, Liisa A. Mäkinen, Jussi Nuortimo, Anna Parkkinen, Aki Reinimäki, Saara Reinimäki, Simo Syrman, Minnis Vierikko ja Hanna Wass.

Teksti: Vilja Rydman, promootiotoimikunnan puheenjohtaja eli gratista 2011
Kuva: Liisa Mäkinen

Leave a Reply