Night at the Campus

When

Mon 10.9.2012    
17.00 – 22.30

Where

Senaatintori
Senaatintori, Helsinki

Event Type

Loading Map....

Night at the Campus -festivaali tekee Senaatintorista opiskelijan olohuoneen! Opiskelija-asunto kontissa, kirjasto teltassa, MIAU ja Helsinki Poetry Connection lavalla!

Helsingin keskusta täyttyy nuoresta energiasta, kun pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat valtaavat Senaatintorin maanantaina 10.9. Tervetuloa tutustumaan opiskelijoiden monipuoliseen kulttuuriin ja toimintaan klo 17–22.30.

Ohjelma jakautuu festivaalit järjestävän World Student Capital -hankkeen mukaisesti neljään teemaan, jotka ovat opiskelija-asuminen, pyöräily, elävän kampuskulttuurin edistäminen ja yhteiskunnallinen yrittäjyys. Läpileikkaavana teemana on tila: festivaalilla pohditaan, millaisissa tiloissa opiskelijoiden ja kaupunkilaisten on hyvä olla ja miten pääkaupunkiseudusta tehdään entistä opiskelijaystävällisempi. Teema konkretisoituu, kun Aleksanterin patsaan ympäristö muuttuu suureksi olohuoneeksi sohvineen ja telttoineen.

“Tarkoituksena on tuoda torille opiskelijoiden toimintaa vielä laajemmalla skaalalla. Ohjelmassa on muun muassa populaarikulttuuria, tieteellisiä keskusteluja ja kaupunkivaikuttamista”, WSC-koordinaattori Aura Kostiainen kertoo.

Torilla on luvassa paneelikeskusteluja, designia ja uutta opiskelija-asumista luovan ideakilpailun tulokset. Paikan päällä voi myös konkreettisesti tutustua konttiin rakennettuun opiskelija-asuntoon. Ohjelmalavalla nähdään mm. nosteessa oleva melodista garagerockia soittava trio MIAU, joka on esiintynyt kesän aikana Kuudes aisti – ja Flow-festivaaleilla sekä Helsinki Poetry Connection yhdessä Kuvajainen-yhtyeen kanssa.

Ympäri toria esittäytyvät useat opiskelijakokoonpanot ja -järjestöt debatein, performanssein ja teatteriesityksin. Helsingin yliopiston vastavalmistunut pääkirjasto Kaisa-talossa juhlistaa aukeamistaan tuomalla torille telttaan sijoitetun pop up -kirjaston.

Lisätietoja:
World Student Capital -projektikoordinaattori Aura Kostiainen
aura.kostiainen[at]hyy.fi
050 595 0329
http://worldstudentcapital.fi

World Student Capital on pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien, kaupunkien ja Helsingin yliopiston yhteinen designpääkaupunkihanke, jonka tekevät opiskelijat opiskelijoille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *