Yliopiston avajaiset ja avajaiskarnevaalit

When

Mon 3.9.2012    
12.00 – 23.30

Where

(Tapahtumalla on useampi paikka)
(Ei yhtä osoitetta), Helsinki

Event Type

Loading Map....

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta viettää maanantaina 3. syyskuuta klo 14–18 lukuvuoden avajaisten yhteydessä riemukkaita avajaiskarnevaaleja. Yliopisto, ylioppilaskunta, osakunnat sekä aine- ja harrastusjärjestöt esittäytyvät uusille ja vanhoille opiskelijoille yliopiston päärakennuksessa ja Porthaniassa.

Karnevaalien lisäksi opiskelijat ovat avajaispäivänä tervetulleita osallistumaan myös yliopiston lukuvuoden avajaisiin yliopiston juhlasalissa (käynti: Aleksanterinkatu 5) klo 12 sekä tämän jälkeen ekumeeniseen avajaisjumalanpalvelukseen Tuomiokirkossa tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen Kansalliskirjastossa.

Karnevaalien jälkeen puolestaan ilta jatkuu klo 21 avajaisbileiden merkeissä Vanhalla, jossa juhlakansaa viihdyttää Herra Ylppö & Ihmiset.

Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33

Päärakennuksessa esittäytyvät HYY ja sen valiokunnat, osakunnat, tiedekunta- ja ainejärjestöt (mukana myös AKK ja Peduca, täällä voit lisäksi liittyä järjestöjen jäseneksi!), poliittiset järjestöt sekä yliopiston opiskelijapalvelut ja muut yksiköt. HYYn pisteellä tarjolla mm. ilmaisia haalarimerkkejä ja jäsenhintaisia lippuja illan avajaisbileisiin!

 • Klo 12.15 Lukuvuoden avajaiset yliopiston juhlasalissa ja ekumeeninen jumalanpalvelus Tuomiokirkossa tai tunnustukseton tilaisuus Kansalliskirjastossa
 • Klo 14.30 HYYn järjestövaliokunnan kaikille avoimet katusitsit päärakennuksen edessä Fabianinkadulla
 • Klo 15.00 Keskustakampuksen taidehistoriallinen kävelykierros esittelee englanniksi mm. päärakennuksen, Kansalliskirjaston ja Porthanian arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriaa (lähtö päärakennuksen Senaatintorin puoleisilta portailta)
 • Klo 16.00 Rehtorin karnevaalitarjoilu (2. kerros)
 • Klo 16.30 Grieswartt esittelee historiallisia paini- ja tikaritekniikoita Yliopistonkadun ja Fabianinkadun risteyksessä
 • Klo 16.45 Ylioppilasmiekkailijoiden näytös Yliopistonkadun ja Fabianinkadun risteyksessä
 • Klo 17.00 UniSportin kamppailuseurojen näytös Yliopistonkadun ja Fabianinkadun risteyksessä (17.00 aikido – 17.05 haidong gumdo – 17.10 judo – 17.15 karate – 17.20 kashima shinryu – 17.25 taido – 17.30 jodo)

Porthania, Yliopistonkatu 3

Porthaniassa esittäytyvät HYYn harrastus-, kulttuuri-, liikunta- ja kv-järjestöt sekä yhteiskunnalliset ja uskonnolliset järjestöt. Porthanian edessä olevalla lavalla on luvassa monipuolista ohjelmaa koko karnevaalien ajan. Lavan tuntumassa joukko alumneja kannustaa opiskelijoita liikkumaan jakamalla UniSportin ilmaiskuponkeja.

 • Klo 14.15 Humanistispeksi improvisoi (Käyttäytymistieteellisellä tiedekunnalla on myös oma speksinsä – Conduksen speksi)
 • Klo 14.30 Savolaisen Osakunnan Laulajat
 • Klo 15.00 Yliopiston vararehtori Jukka Kola avaa karnevaalit (Kasvatustieteen professori Hannele Niemi toimi Helsingin yliopiston ensimmäisenä vararehtorina 2003–2008 ja 2008–2009)
 • Klo 15.05 HYYn hallituksen jäsen Iiro Hämäläinen esittää ylioppilaskunnan tervehdyksen
 • Klo 15.10 UniSportin show
 • Klo 15.30 Hämälais-Osakunnan Tanssikerhon katutanssit Porthanian pihalla
 • Klo 16.15 Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura
 • Klo 16.45 Ylioppilaskunnan Soittajien vaskikvintetti

Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36

Klo 15.00 Opastettu kierros näyttelyihin Kirjava keskiaika. 1000 vuotta kirjakulttuuria ja Luther, reformaatio ja kirjaKeskiaika-näyttelyssä on esillä laajalti Suomen vanhimpia kirjallisia kansallisaarteita, keskiaikaisia pergamentteja, joita esittelee tutkija Jesse Keskiaho. Luther-näyttelyssä on esillä reformaation tulo Suomeen ja sitä seuranneet lukutaidon opetus ja kansankielisen kirjallisuuden julkaiseminen aina ensimmäisestä suomeksi painetusta kirjasta, Agricolan Abckiriasta alkaen; esittelijänä näyttelyn suunnittelija, prof. Tuija Laine.

Tiedekulma, Aleksanterinkatu 7

 • Klo 16.00 Uni-hatun lanseeraus. Uni on World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden kunniaksi suunniteltu uniikki lakki Helsingin yliopiston väelle. Kotoisasta akateemisesta lakkiperinteestämme inspiraationsa saaneen Unin on suunnitellut ja valmistanut kansainvälisesti tunnettu helsinkiläinen ekobrändi Costo. Lakista ovat kertomassa idean isä Tom Henriksson sekä Coston toimitusjohtaja Hannes Bengs. Uni-hattu on tilattavissa ennakkoon Tiedekulmasta syys-lokakuussa (39 €). Suoraan hyllystä hattuja saa marraskuusta alkaen (55 €). Lisäksi arvotaan yksi lakki, värin ja tupsun saa valita itse!
 • Klo 17.00 Hämäläis-Osakunnan Laulajien kvartetti esiintyy
 • Klo 17.30 Akateeminen Laulu esiintyy

Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3

Karnevaalit jatkuvat illalla avajaisbileiden merkeissä klo 21–02. Vanhalla esiintyvät Herra Ylppö & Ihmiset, Spiha ja Dj Mikke. Ennakkoliput HYYn jäsenille maksavat vain 8 € ja ovat myynnissä Cafe Vanhalla sekä HYYn infopisteessä avajaiskarnevaaleilla! Normaalihintaisia lippuja (10 €) on myynnissä Cafe Vanhalla, Tiketissä ja ovella. Älä missaa syksyn ensimmäisiä isoja bileitä!

Lähde HYYn uutiset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *