Toisten iloksi ja toisten kauhuksi talvi on saapunut yllättävällä rytinällä Helsinkiin. Niille, jotka eivät olisi ihan vielä kaivanneet talvea, on tänään tarjolla kesäisen vihreä resepti. Avokadopestorisotto valmistuu käden käänteessä ja sopii vegaaneille kunhan valitsee tai valmistaa vegaanisen peston.
Avokadopestorisotto
1-2 sipulia pilkottuna
valkosipulinkynsiä pilkottuna
1 paprika pilkottuna
öljyä
2,5 dl riisiä
5 dl kasvislientä (liemikuutiosta tai itse tehtyä)
1 dl pestoa (purkista tai itse tehtyä)
1 dl silputtua yrttiä, esim. persiljaa ja ruohosipulia, ei kuitenkaan basilikaa
1 prk valitsemiasi papuja
2 avokadoa pilkottuna
1. Kuullota sipuli, valkosipulit ja paprika öljyssä
2. Lisää riisi ja kasvisliemi
3. Sekoita riisin kypsyttyä joukkoon pesto
4. Lisää pavut, yrtit ja avokadot
Koristele halutessasi yrteillä ja/tai juustoraasteella.