Vegaaninen peltipitsa

Pääsiäislomilta on nyt kutakuinkin palattu ja jääkaappi ammottaa tyhjillään? Ei hätää! Tämän pitsan voi tehdä kaapista käteen sattuvilla aineksilla oman maun mukaan. Näin saat hävikkiruuatkin hyödynnettyä ja sentit venytettyä.

Kenties kaapin pohjille olikin jäänyt vielä lojumaan nuhjuisia sieniä ja tomaatteja? Pitsassa kaikki maistuu paremmalta.

Vegaaninen peltipitsa

Taikina

2,5 dl kädenlämpöistä vettä

1/4 tl sokeria

1 pkt tuore- tai kuivahiivaa

6,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl öljyä

 

Tomaattikastike

1 prk (70 g) tomaattipyrettä

1 tl oreganoa

2 rkl öljyä (oliiviöljy sopii tässä parhaiten!)

 

TAI (jos haluat keittää kastikkeen)

 

1 prk (400g) tomaattisosetta

1 dl vettä

1 tl sokeria

1 tl oreganoa

mustapippuria ja suolaa

 

Sekoita ensin lämmin vesi ja sokeri. Lisää sitten hiiva ja sekoita, kunnes neste on sameaa ja tasaista.

Sekoita jauhot ja suola toisessa kulhossa ennen kuin lisäät hiivaseoksen ja valitsemasi öljyn.

Vaivaa taikinaa, kunnes voit venyttää sitä käsissäsi. Muotoile palloksi ja anna sen kohota 40-60 minuuttia keittiöpyyhkeen tai muun liinan alla.

Nyt voit sekoittaa tomaattikastikkeen ja valmistella muut täytteet. Jos haluat pitsaan lisäproteiinia kannattaa tomaattikastike keittää itse ja lisätä sekaan esimerkiksi punaisia linssejä.

Muita suositeltavia täytteitä ovat erilaiset kasvikset, kuten parsakaali, kesäkurpitsa tai paprika, vegaaniset juustot (Cheezly, Sheese, Tofutti, Violife, Wilmersburger…) ja tietysti sienet, oliivit ja erilaiset sipulit! Myös tuoreita yrttejä tai pinaattia voi laittaa pitsan päälle.

Kun taikina on noussut aikansa, voit nostaa sen uunipellille ja kaulita sen ohueksi ennen kuin lisäät täytteet.

Paista pitsa 250 asteessa noin 15 minuutin ajan.