Kasviskeskiviikko testaa: Poroton käristys nyhtökaurasta

Nyhtökauraa on ollut saatavilla jo jonkin aikaa kaupoissa. Kyseistä uutta lihankorviketta on toisinaan vaikea tavoittaa kauppojen hyllyiltä. Onnistuin sattumalta löytämään Imatran K-kaupasta maustamatonta nude-nyhtistä -30 % alennuslapulla, ja pääsin kokeilemaan, miltä poroton käristys maistuu! Valmistusprosessi on nopea ja helppo: Poroton käristys (neljälle) 250 g nude-nyhtökauraa voita tai öljyä 2 dl kasvislientä 0,5 tl kokonaisia maustepippureita […]

Vegaaniset laskiaispullat vol 2

Moi! Laskainen on taas tulossa, eli on aika leipoa kuohkeita kermavaahdolla täytettyjä herkkupullia. Vuosi sitten julkaisimme blogissa erinomaisen vegaanisten laskiaispullien reseptin. Koska hyviä laskiaispullareseptejä ei voi kuitenkaan olla liikaa, tässä teille toinenkin resepti! Kannattaa leipoa vaikka molemmilla, ja sitten maistella, kumpi on voittaja. Ehkä siten kerrankin saisi kyllikseen laskiaispullia. Tänä vuonna vietämme laskiaista Chocochili-blogin laskiaispullareseptin […]

Härkis-seitanpyörykät

Härkis-seitan pyörykät n. 20 pientä pyörykkää 1 paketti härkistä 1 porkkana hienoksi raastettuna 1 rkl soijakastiketta turaus sweet chili -kastiketta vähän ketsuppia lempi mausteita: esim. juustokuminaa valkosipulijauhetta (savu)paprikajauhetta loraus öljyä 1 dl gluteenijauhoja Laita uuni kuumenemaan 200 °C. Raasta porkkana hienoksi. Sekoita kulhossa kaikki muut aineet, paitsi gluteenijauho. Mausteita kannattaa käyttää reilulla kädellä, ja taikinaa voi […]