Marokkolainen linssikeitto

Väliviikon päiviin tuo lämpöä mausteinen linssikeitto Marokosta. Maustekavalkaadista etenkin kaneli tuo vienon itämaisen vivahteen keittoon, jonka pehmeitä sävyjä on vaikea vastustaa. Resepti on napattu A Cedar Spoon -blogista ja testitulokset löytyvät ympäristövaliokuntalaisten luottoblogista Maustemittakaavasta.

 

marokkolainenlinssikeitto

Marokkolainen linssikeitto

1 keltainen sipuli
3 valkosipulinkynttä
7 pientä/keskikokoista porkkanaa
1 tl juustokuminan siemeniä
2 tl korianterin siemeniä
½ tl paprikaa
1/4 tl kanelia
4 dl punaisia linssejä
1,2 l kasvislientä
400g tomaattimurskaa
½-1 tl Suolaa
Reilusti vastarouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä
Tarjoiluun
Tuoretta korianteria
Sitruunanmehua
Chilihiutaleita
(Maustamatonta jogurttia annosten pinnalle)

1. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat ja jauha juustokuminan ja korianterin siemenet morttelissa. Kuullota sitten suuressa kattilassa reilut 10 minuuttia sipulia ja porkkanoita oliiviöljyssä, lisää valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki.
2. Lisää nyt mausteet ja paista niitäkin minuutti tai pari, kunnes tuoksu irtoaa niistä.
3. Kaada pannulle huuhdotut linssit yhdessä kasvisliemen ja tomaattimurskan kanssa, sekoita ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 30-35 minuuttia.
4. Anna keiton hetki jäähtyä ja aja se sitten tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista vielä maku ja anna keiton sitten vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
5. Koristele annokset jogurttiraidalla ja chilihiutaleilla ja tarjoile yhdessä tuoreen korianterin ja sitruunamehun kera.