Categories
Ylläpito

Karavaanin valokuvia Flickr’ssä

Pohdimme Niinan ( Karavaanin puheenjohtaja :p) kanssa aika pitkään mikä olisi kätevin tapa saada valokuvia tänne blogiin. Itse blogissa on vain 10MB:ä tilaa kuville, millä ei pitkälle pääse ja Karavaanin kotisivujen gallerian päivitys on Miian vastuulla. Yritimme keksiä keinon millä valokuvien lisääminen blogiin onnistuisi useammalta kuin yhdeltä käyttäjältä, joten loimme Karavaanille tilin Flickr-valokuvapalveluun ja se löytyy täältä. Mun olisi tarkoitus tässä joku päivä julkaista noita kuvia suoraan täällä blogissa, niin että niitä olisi vähän helpompi katsoa, eivätkä ne olisi niin sekaisin. Blogiin on tulossa omat galleriasivut.

Pistin Flickr’iin kuvia viime lukuvuodelta. Minäkin tässä vasta opettelen Flickr’in käyttöä, mutta onnistuu se aika intuitiivisesti. Jos tuo Karavaanin Flickr-tilikin tulee yleisempään käyttöön (vielä mietinnän alla), niin kirjoitan jotkin “Flickr for dummies” ohjeet tänne. Harmi vain, että ilmaisilla tileillä on kaikennäköisiä ikäviä rajoituksia. Settejä saa luoda vain kolme ja sivulla näkyy vain 200 viimeksi julkaistua kuvaa, mikä ei ole vielä ongelma, mutta tulee olemaan tulevaisuudessa. Toimivaa galleriaa tuosta ei siis Karavaanille saa, ellei maksa… oisko se ollut 20-30 euroa vuodessa paremmasta tilistä palvelussa. No, asiaa voidaan miettiä, mutta ilmankin pärjätään.

Lajittelin kuvia eri avainsanoille mikä auttaa asiaa vähän. Flickr’istä voi postata kuvia suoraan blogiin, mutta silloin siihen tarvii syöttää blogin tunnukset ja salasana enkä halua tehdä sitä tietoturvasyistä. En ole ihan varma voiko palvelusta linkittää kuvia suoraan toisille nettisivuille (mikä käyttäisi Flickr’in kaistaa, “bandwidth”). Pitää ottaa selvää. Jos se ei onnistu, niin sitten pitää keksiä jotain muuta.

Valokuvagalleria on siis työnalla. Yrittäkää olla välittämättä noista kuvateksteistä mitä heitin tuonne. Jos joku haluaa kuvansa poistettavan tuolta, voi lähettää mailia osoitteeseen outi.rajapuro@POISTAgmail.com.