Mediatekstityöpajat 2020–2022

Selkokielen ytimessä -hanke pitää vuosina 2020–2022 kuusi kertaa vuodessa vapaamuotoisen työpajan, joissa ideoidaan ja työstetään selkokieleen ja sen tutkimukseen liittyviä kirjoituksia julkiseen keskusteluun. Usein ajatellaan, että ”tähänkin pitäisi jonkun reagoida”. Nyt on mahdollisuus reagoida!

Työpajat pidetään Helsingissä yleensä kuukauden viimeisenä perjantaina klo 10–15. Syksyllä 2021 pajat ovat 24.9., 29.10. ja 26.11. Ilmoittaudu päivämäärän takaa löytyvästä linkistä. Koronarajoituksista johtuen työpajoja voidaan pitää myös etänä tai hybridinä.

Työpajojen tavoite on, että selkokielen tutkijat yhdessä muiden toimijoiden kanssa osallistuisivat aktiivisesti aiheista käytävään julkiseen keskusteluun. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa osallistua keskusteluun selkokielestä ja sen tutkimuksesta kotimaisessa mediassa, lähinnä sanoma- ja aikakauslehdissä. Pajassa ideoidaan, kirjoitetaan ja työstetään tekstejä lehtiin. Jutut voivat olla muodoltaan mielipidekirjoituksia, kolumneja, vieraskyniä, haastatteluja tms. Konkreettiset juttuideat ovat tervetulleita.

Työpajojen ohjelma on vapaamuotoinen. Päivän tekemisistä ja työjärjestyksestä sovitaan paikan päällä.  Tarjoiluja varten pyydetään ilmoittautumista etukäteen.

Tietoa pajoista saa levittää. Tervetuloa!