Uutisarkisto

Tältä sivulta löytyy Klaara-verkoston sähköpostilistalla julkaistuja uutisia:

25.3.2021 Klaara-verkoston toinen Opinnäytepaja Helsingin yliopistolla. Tervetuloa kaikille, jotka tekevät selkokieleen liittyviä opinnäytteitä eri oppilaitoksissa. Pajassa esitellään eri vaiheissa olevia opinnäytetöitä ja saadaan sekä annetaan niistä palautetta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tässä.

22.10.2020 Klaara-verkoston ensimmäinen Opinnäytepaja Helsingin yliopistolla. Lisätietoja tässä.

12.8.2020 Selkokieltä viestintään! Kieltä pitää ja voi yksinkertaistaa. Yleisöseminaari Helsingin yliopiston Tiedekulman kanavalla 12.8.2020 klo 13–15. Tallenne ja lisätiedot katsottavissa tästä.

Selkokielen kansainvälinen Klaara Conference 2020 Oltenissa, Sveitsissä, on siirretty koronatilanteen vuoksi vuodella eteenpäin. Konferenssiin hyväksytyt esitykset ja workshopit siirtyvät automaattisesti pidettäviksi 30.–31.8.2021.

28.5.2020 vietettiin ensimmäistä kertaa kansainvälistä selkokielen päivää. Päivä sai suuren suosion somessa etenkin Selkokeskuksen kanavilla.

Mervi Kastarille myönnettiin Selkokielen ytimessä -hankkeen artikkelipalkkio AFinLA-e:ssä julkaistusta tutkimusartikkelista S2-lukija tulkitsijana selkomukautetun kaunokirjallisuuden lukupiirissä sekä siitä tehdystä yleistajuisesta kirjoituksesta  Tampereen seudun S2-opettajat ry:n sivuilla. Tutustu artikkeleihin.

Klaara-verkoston kokouksessa 26.3.2020 keskusteltiin verkoston toiminnasta jatkossa. Lue tiivistelmä kokouksesta.

Puhe ja kieli -lehti on julkaissut selkokielen teemanumeron 4/2019. Tutustu numeroon (ilmaiseksi).