Selkokieli kansalaistaidoksi! -yleisöseminaari Lauttasaaren kartanolla 7.11.2019

Tiesitkö, että Suomessa tällä hetkellä jopa 750 000 ihmistä on syrjäytymisriskissä siksi, että he eivät ymmärrä yleiskieltä? Tiesitkö, että sinunkin läheltäsi löytyy tällaisia ihmisiä? Ihmisiä, joille edes hyvä virkakieli ei riitä. Sinä voit auttaa heitä puhumalla ja kirjoittamalla selkokieltä!

Tule mukaan Selkokieli kansalaistaidoksi! -yleisöseminaariin Helsinkiin Lauttasaaren kartanolle torstaina 7.11.2019. Seminaarissa näet esimerkkejä selkokielen käytöstä, pääset kurkistamaan selkokielen tutkimukseen ja mikä parasta – saat pikakurssin selkokielen käyttöön!

9.00-9.30 Aamupala
9.30-9.50 Mitä on selkokieli – ja kuka sitä tarvitsee?
9.50-10.30 Tutkijoiden tietoiskuja
10.30-11.30 Työpaja: Opi käyttämään selkokieltä!
11.30-12.00 Vuoden selväsanainen -palkinto
12.00-13.00 Lounas
13.00-14.30 Viranomaisten tekstipaja. Paja on tarkoitettu niille, jotka tekevät työssään selkotekstejä. Pajaan mahtuu enintään 10 osallistujaa. Osallistujat saavat ennakkotehtävän.

Jos tiedät jo, mitä selkokieli on ja miten tärkeästä asiasta on kyse, sinun ei välttämättä tarvitse tulla itse paikalle. Voit miettiä, kenet seminaariin pitäisi kutsua – ja kutsua hänet.

Tilaisuus on maksuton. Tapahtumapaikka Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki) on saavutettava tila. Mukaan mahtuu 60 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on suljettu viikkoa ennen seminaaria. Peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta ulla.vanhatalo@helsinki.fi . Aamupäivän osuus striimataan, linkki löytyy Koneen Säätiön Facebook -sivuilta tästä. Työpajassa käytettävä pikaopas selkokielen käyttöön löytyy tästä.

Tapahtuma järjestävät yhteistyössä Koneen Säätiö, Helsingin yliopisto ja Selkokeskus. Tapahtuma liittyy selkokielen tutkimuksen käynnistämiseen Klaara-verkostossa, ja on Koneen Säätiön apurahansaajien Rohkeat tekijät -seminaarisarjaa.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin

Järjestelytiimin puolesta
Leealaura Leskelä ja Ulla Vanhatalo