16. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

peppi

Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu

Kaikkien rakastama Peppi Pitkätossu, maailman vahvin tyttö, elää yksin apinansa ja hevosensa kanssa pikkukaupungin huvilassa. Peppi seikkailee naapurin lasten, Tommin ja Annikan, kanssa, elää miten haluaa ja vastustaa viranomaisten ponnisteluja suostutella häntä normien mukaiseen lapsen elämään. Ennen kaikkea Peppi on kuitenkin hyväsydäminen. ”Jos on hyvin vahva, pitää myös olla hyvin kiltti.”

Pippi Långstrump-böckerna finns översatta till 92 språk. Berättelserna om världens starkaste flickas äventyr tillsammans med grannbarnen Tommy och Annika är skön jullovsläsning, men Pippis självständiga och normbrytande livsstil samt näsvisa funderingar tenderar också att väcka tankar och debatt bland vuxna läsare.

 

lUX21

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa.
Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *