1. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Edgar Lee Masters: Spoon River antologia

(Alkup.teos Spoon River Anthology, 1915, suom. Arvo Turtiainen)

Spoon River on kuvitteellinen pikkukaupunki jossain Yhdysvalloissa. Antologia koostuu kaupungin asukkaiden hautakirjoituksista, joissa vainajat kertovat, mitä he eläessään toisilleen tekivät tai jättivät tekemättä. Runot muodostavat kiehtovan verkoston, johon lukija voi palata yhä uudelleen.

 

TOHTORI HILL (katkelma)

Öin ja päivin kuljin kaduilla ja kujilla,

hoitaen vuorokauden kaikkina aikoina köyhiä ja sairaita.’

ja tiedättekö miksi?

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *