3. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Hanna-Riikka Kuisma: Kerrostalo (2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerrostalo on moniääninen kurjalisto-ooppera, jossa risteilevät pilvivietereiden, uskisten, pirihuorien, tötsypäiden ja pikkugangstereiden tarinat. Romaani ei kuitenkaan ole pelkästään syvänmustin vedoin maalattua yhteiskunnallista betonilähiörealismia, vaan sen voi lukea myös jännityskertomuksena ja dystopiana, jossa kansainvälinen asuntosijoitusrahasto on ostanut rapistuneet talot ja muuttanut lähiön benthamilaiseksi panoptikon-vankilaksi.

Ilmaisut voivat olla joskus rumia, mutta lauseet ovat kauniita: teksti kulkee ja hengittää. Finlandia-palkintoehdokas – eikä syyttä!

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *