8. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Margaret Atwood: Penelopeia

(Alkup.teos The Penelopeiad, suom. Kristiina Drews. Helsinki: Tammi, 2005)

 

 

 

 

 

 

 

Odysseus oli Troijan sodassa ja harharetkillään 20 vuotta. Sillä välin hänen talonsa täyttyi kosijoista, jotka kärkkyivät kuolleeksi arvellun Odysseuksen vaimoa Penelopea puolisokseen. Mutta Odysseus palasi, kosijat surmattiin, ja myös kaksitoista heidän kanssaan rietastellutta palvelustyttöä. Mitä oikein tapahtui, ja miksi? Kuolemansa jälkeen Penelope kertoo myytin omasta näkökulmastaan, ja hirtetyt palvelustytöt kommentoivat.

”Kuolemani jälkeen – sen jälkeen kun pääsin tähän olotilaan vailla luita, huulia, rintoja – olen saanut selville sellaista mitä en oikeastaan välittäisi tietää…”

 

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *