11. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Åsa Slotte:  Ur mammas mörker.  Essäer om sjukdom, diagnoser, omsorg och hur jag blev filosof

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad betyder det när en sägs vara sjuk, och vad har det att göra med lidande och medicin? Eller vad betyder det att vara en anhörig till någon som är sjuk? Borde man se på medicin som etik? Filosofen Åsa Slotte skriver om dessa frågor i sin klarsynt essäsamling som tilltalar såväl lekmän som filosofer.

 

Mitä tarkoitamme, kun sanomme jonkun olevan sairas, ja mitä sillä on tekemistä kärsimyksen ja lääketieteen kanssa? Mitä on olla sairaan omainen? Pitäisikö lääketiedettä ajatella etiikan osa-alueena? Filosofi Åsa Slotte käsittelee näitä kysymyksiä tarkkanäköisessä esseekokoelmassaan, joka sopii myös maallikkolukijalle.

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *