Toukokuun kirja – Majboken

John Bayley: Elegia Irikselle

 

 

 

 

 

 

 

Iris Murdoch (1919-1999) kuului aikansa suurimpiin englantilaisiin kirjailijoihin. Hänen puolisonsa John Bayley oli hänkin tunnettu kirjailija ja kirjallisuuskriitikko. Työuransa loppuvaiheessa ja 40 avioliittovuoden jälkeen Iris Murdoch sairastui Alzheimerin tautiin. Hänen kuolemansa jälkeen Bayley julkaisi kirjan Elegia Irikselle, joka kertoo heidän yhteisestä elämästään ja viimeisistä vuosistaan.

Muistaako hänen menneisyyttään? Uraansa, työtään, ystäviään? Hänen mielensä on kuin suljettu kirja. Mutta tieto on siellä. Tiedän sen.”

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *