Adnams Ghost Ship 4,5%, 0,5 L ja 1,99 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPitäisi oikeastaan kysyä Saiturin Pörssiä sponsoroimaan AOSia, sillä sieltä tuntuu löytyvän Suomen ainoat edulliset tarjoukset laatuoluista. Nyt Saiturissa on tarjouksessa 13.6.2014 asti Adnams Ghost Ship 0,5L / 4,5% kohtuulliseen 1,99 euron hintaan. Kun litrahinnaksi tulee ilman panttia 3,78 euroa, niin suomalaiset peruslagerit alkavat olla mauton vaihtoehto, vaikka 1,5 euroa halvemmalla litrahinnalla niitä saisikin. Oluen hintojen suhteuttaminen laatuun on toki AOSissakin aihe, josta ei haluta puhua, mutta eiköhän hinta-laatusuhde vaikuta myös olutharrastajaan. Vertailu suomalaiseen lageriin on sikäli oikeutettu, että Ghost Ship valmistajan laveasti määrittelemänä pale alena on lagerille kilpailija, mitä nyt vahvistaa Aavelaivan tarkemmin määritelty tyyli Golden ale/Blond ale. Takaan testatusti, että tämä on grillatun kanan kanssa parempaa kuin peruslager. Yleisesti Adnamsin Aavelaivaa voisi määritellä varsin purevaksi keppanaksi, jonka runko vuotaa vettä, mikä on tyypillistä tämän maan alkoholipolitiikan vuoksi. Toisaalta näin ei ole vaaraa saada brittien ylialkoholillistamisella tehtyä pahan makuista alea.

Vaahto: Kuohkean runsas, samettisuus häviää nopeasti

Ilme: Kirkas, mutta kuparimaista sameutta havaittavissa

Täyteläisyys: Virkistävä

Suuntuntuma: Hiilihapppoinen

Maku: Katkeruutta ja karvautta sekä hiilihappoisuutta

Flavori: Raikas, sitruunaisuutta ja mietoa maltaisuutta

 

Ilmo Teikari