Uusia tuulia Skotlannista

Akateemisen elämän ja sen oheistuotteiden tuomien kiireiden takia palstani on loistanut tyhjyydellään jo liian kauan. Onkin siis korkea aika korjata tilanne jakamalle kokemuksiani paikallisista pullo-oluista.

Tescosta, siis paikallisesta S-Marketista, löytyi mainio tumma ale, Black Douglas, 5,2%. Tässä oluessa on mukavasti makua, mikä sopii myös oluen nimeen. Kyseinen Black Douglas oli nimittäin Skotlannin kuninkaan Robert the Brucen (kyllä, sama mies joka heiluu Braveheartissa) luottomiehiä. Black Douglas keksi sitten Brucen kuoltua viedä tämän sydämen mukanaan ristiretkille ja koki kunniakkaan (joskin täysin turhan) loppunsa taistellessaan ristin puolesta. Ihan hyvä valinta, panimo on Broughton kotoisin läheltä Englannin rajaa.

Toinen uusi tuttavuus oli Hall & Woodhousen Fursty Ferret, melkoisen makea ale, 4,4%. Panimo on itseasiassa kotoisin Etelä-Englannin Dorsetista, joten maanpetturuussyyte saattaa uhata palstan toimintaa lähitulevaisuudessa. Tämä janoinen elukka oli kuitenkin mainio brittiale, vaikka tosiaan ehkä hieman liian makea omaan makuuni.

Vain lisätäkseni vettä myllyyn, mainittakoon että kolmantena maistelin Old Peculiar -nimistä tummaa alea, 5,6%, joka oli maultaan sopivan vahva. Panimo on North Yorkshirestä kotoisin, joten pisteet menee taas rajan väärälle puolelle.

Taistelu jatkuu seuraavassa numerossa.