Professori Kimmo Rentolan eläköitymislahja

Yhiksen kevätjuhlaa vietettiin torstaina 27.5.2021 henkilökunnan ja tasolaisten hyvässä seurassa.  Julkistimme tilaisuudessa alkusyksystä eläköityvälle professorillemme tekemämme lahjan. Kimmo Rentola on opiskelijoiden keskuudessa erittäin pidetty opettaja erinomaisen opetuksen ja terävän huumorintajunsa ansiosta. Lahjaksi hallitus oli tehnyt vesivärityön, jonka tutut hahmot ja miljöö toivottavasti muistuttavat eläköityvää professoriamme Polhosta tiiviinä yhteisönä, jossa meno on kova, henki hyvä ja jonka monet letkautukset ovat peräisin professorilta itseltään. Nämä jutut muistetaan Polhossa vielä pitkään, pieni pilke silmäkulmassa.

Kannanotto yhdenvertaisemman toiminnan takaamisesta Polhossa

Polho ry on kuluneena keväänä saanut palautetta hallituksen palautelomakkeen kautta koskien Tiedettä & Kaljaa -tapahtumaa. Tämän kannanoton tarkoitus on tehdä yhdistyksen toiminnasta läpinäkyvämpää ja avointa.

Tiedettä & Kaljaa on keskustelutapahtuma, jossa polholaiset ja polhonmieliset kerääntyvät kuuntelemaan kutsuvierasta, alamme asiantuntijaa. Kutsuvieraan esitelmöinnin jälkeen tapahtuma on jatkunut vapaalla keskustelulla ja kysymyksillä asiantuntijan kanssa, tyypillisesti tuopin tai muun vapaavalintaisen juoman ääressä.

Saamamme palaute kiinnitti huomiota Tiedettä & Kaljaa -tapahtuman vieraileviin puhujiin vuosien varrelta, jotka ovat suureksi osaksi edustaneet vain yhtä ihmisryhmää muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, eli valkoisia miehiä. Tapahtumakonseptin tuottama representaatio tieteen tekijöistä on ongelmallinen. Saatua palautetta on käsitelty hallituksen kokouksessa ja keskustelun päätteeksi Polho ry on päättänyt jatkossa kiinnittää tarkemmin huomiota siihen, kenelle kyseinen alusta eli Tiedettä & Kaljaa -puhujan kutsu annetaan. Tahdomme jatkossa tarjota Tiedettä & Kaljaa -alustan eri ihmisryhmiä edustaville alamme asiantuntijoille sekä huomioida representaation monipuolisuuden myös muissa tapahtumissamme. Samalla haluamme kiittää saamastamme rakentavasta palautteesta sekä muistuttaa hallituksen palautelomakkeen olemassaolosta. Saamamme palaute on meille todella tärkeää, sillä sen avulla pystymme kehittämään toimintaamme entistäkin parempaan suuntaan. Lomake on tarkoitettu nimetöntä palautteenantoa varten, ja sitä voi käyttää kuka tahansa Polho ry:n jäsen tai polhonmielinen. Toiminnan kehittäminen ei tarkoita ainoastaan palautetta jo olemassa olevasta toiminnasta, lomakkeella voit myös ehdottaa uutta tapahtumakonseptia. Palautteen anto on aina anonyymiä.

Hallituksen palautelomakkeen lisäksi haluamme myös muistuttaa käytössä olevasta ongelmatilannelomakkeesta, jonka tarkoituksena on ehkäistä kaikki kiusaaminen ja epätasaarvoinen kohtelu missään sen muodossa Polho ry:n toiminnassa. Ongelmatilannelomakkeen kautta saatua palautetta ei missään olosuhteissa käsitellä julkisesti tai julkaista yhdistyksen sosiaalisen median kanavilla. P

Polho ry:n hallitus

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/95006/lomake.html Hallituksen ongelmatilannelomake:

Kuukausikatsaus 4/2021

Polho ry – Kuukausikatsaus 4/2021

Huhtikuu vilisti ohi nopeasti ja Polhon toiminnassa katseet alkoivat suuntautua kohti vappua ja lämpeneviä ilmoja hallituksen työskennellessä silti yhä ahkerasti. Tapahtumiakin järjestettiin, kuten tavallista, ja lisäksi Polhon hallitus kokousteli jo totuttuun tapaan etänä. Tapahtumien suunnittelussa alettiin kuitenkin jo pikkuhiljaa hidastamaan vauhtia kesää kohti. Työelämätapahtumat ovat rullanneet hyvällä vauhdilla koko kevään, ja vielä toukokuun alussa on luvassa yksi työelämätapahtuma ennen siirtymistä kesälaitumille. Työelämävastaavana olenkin erityisesti päässyt järjestämään mielenkiintoisia tapahtumia jäsenistöllemme sekä muille Polhonmielisille! Olen myös päässyt tekemään tiivistä yhteistyötä erityisesti Tason työelämävastaavien kanssa suunnitellessamme yhteisiä työelämätapahtumia yhisläisten iloksi.

Huhtikuussa Polho järjesti työelämätapahtumana etäekskursion Euroopan parlamentin Suomen toimistoon. Tapahtumaa oli todella mielekästä järjestää, varsinkin kun vierailukohteen työntekijät osallistuivat äärimmäisen innokkaasti ja aktiivisesti tapahtumaan, ja ottivat Polhon kaikki toiveet ihanasti huomioon. Itse tapahtuma oli mielenkiintoinen paketti ajankohtaisista Eurooppaan liittyvistä asioista sekä Euroopan parlamentin mahdollistamista urapoluista. Lisäksi Polho oli mukana järjestämässä vappuviikolla ollutta Speksin Nostalgiaa -tapahtumaa yhdessä Kumouksen ja Tason kanssa.

Huhtikuun viimeisellä viikolla olikin aika juhlistaa vappua, vaikkakin jälleen kerran varsin erilaisissa tunnelmissa, kuin normaalisti olisi tapana. Siitä huolimatta Polhon hallitus pyrki kuitenkin pitämään vappufiilistä yllä tavoilla, jotka tähän etäaikaan sopivat. Vappuviikolla Polhon Instagram -tilillä oli vappuaiheinen teemapäivä, jossa fiilisteltiin vappua. Hallituslaiset myös osallistuivat vappuhaasteeseen laittamalla haalarit ikkunoihin roikkumaan ja jakamalla niistä kuvat Instagramissa. Varsin erilainen vappu siis jälleen kerran. Polhon hallituksen harras toive ensi vapuksi olisikin, että ensi vuoden hallitus pääsisi järjestämään normaalia vappua ihanille polholaisille ja nauttimaan vapputunnelmasta polholaisessa hengessä!

Voikin sanoa, että Polholla on jälleen kerran varsin mukava ja onnistunut kuukausi takanaan. Lisäksi mainittakoon, että huhtikuussa hallituksessa valmisteltiin myös kannanottoa, joka julkaistaan piakkoin. Pysykää siis kuulolla!

Ihanaa kevättä ja aurinkoista kesänodotusta kaikille!

Hanna-Liisa Laasonen

Työelämä- ja alumnivastaava

Kuukausikatsaus 3/2021

Polho ry – Kuukausikatsaus 3/2021

Maaliskuussa Polho oli aktiivinen useamman tapahtuman järjestämisessä! Etäaika rajoittaa edelleen mahdollisuuksiamme, mutta olemme siitä huolimatta onnistuneet rakentamaan yhteisöllisyyttä ja kannustamaan jäsenistöämme mukaan monenlaisiin aktiviteetteihin.

 

Pääsimme liikkumaan VOO:ta vastaan kamppaillen Minuuttiskaban merkeissä, järjestimme Tiedettä & Kaljaa-tapahtuman teemalla EU:n globaali rooli, Tason kanssa pääsimme luomaan YKA:n työhakemuspajaa sekä olimme mukana järjestämässä HOL:in kevätseminaaria. Kaikki tapahtumat keräsivät paljon osallistujia ja etenkin Minuuttiskaba VOO:ta vastaan nostatti yhteisöllisyyttä pandemian aikana. Vaikka jäimme kisassa minuuttien määrässä häviölle, oli joukoissamme valtavan reippaita henkilökohtaisten minuuttien kerääjiä, minuuttimestareita! Polho keräsi lopulta 31 osallistujan voimin 33589 minuuttia, ja koko kisan minuuttimestarin tittelin vei hallituksen Hanna-Liisa 4106 minuutin kärkituloksellaan. Suuret onnittelut VOO:lle voitosta, Polhon budjettihallitus palkitsee teidät budjettiskumpilla kun pääsemme taas sitsaamaan!

 

Maaliskuussa kokousti myös vuosijuhlatoimikunta ja juhlia suunnitellaan pandemiansekaisin tuntein odotellen mutta varmasti. Järjestelyt ovat hyvällä mallilla viime vuoden jäljiltä ja varmuutta juhlan toteutumisesta pandemiasta riippuen seurataan hallituksen toimesta. Hallitus on myös virkistäytynyt tutusti zoomissa, skribbliota ja kahoottia pelaillen. Ehkä pääsemme vielä tapaamaan kasvotusten ensimmäistä kertaa…

 

Toivon teille hyvinvointia ja jaksamista, nauttikaa lämpenevistä päivistä ja aurinkoisista illoista!

 

Nelli Nokelainen

Polho ry:n ISHA-, kansainvälisyys- ja vuosijuhlavastaava

Speksin Nostalgiaa 26.4.

 

*This event is unfortunately held only in Finnish*

 

Linkki tapahtuman Zoomiin:

https://helsinki.zoom.us/j/68143227590?pwd=ZTVUQVhnWFZ1YzROWlh6ZVpkVjNiUT09

 

Ikävöitkö valtsikan speksin taikaa? Oletko kuullut valtsikan speksistä ja haluaisit tietää siitä enemmän ja tulevaisuudessa päästä osallistumaan siihen? Nyt on tilaisuus päästä muistelemaan koronan takia peruttua perinteisesti opiskelijoiden toteuttamaa musiikkinäytelmää ja kuulemaan speksissä olleiden kokemuksia. Tervetuloa Polhon, Kumouksen ja Tason järjestämään etätapahtumaan herättämään menneiden speksien muistot eloon ja kuulemaan muiden kokemuksista ja erilaisista mahdollisuuksista olla osallisena speksissä.

Tapahtumassa speksissä eri tavalla osallisena olleet kertovat kokemuksistaan ja vinkeistään siitä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan olit sitten vanha speksiläinen tai utelias sen meiningistä!

Tapahtuma on avoin kaikille valtsikalaisille<3
Tapahtuma kestää noin 1,5 tuntia ja linkki etätapahtuman Zoomiin tulee lähempänä tapahtumaa !

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä tapahtuman järjestäjiin Michelle Lyijyseen, Armas Weseliukseen, Benjamin Byholmiin tai Noora Patjakseen!
Tapahtumassa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita, joihin pääset tutustumaan täällä:
https://docs.google.com/…/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSU…/edit

MITÄ: Speksin nostalgiaa etätapahtuma
MISSÄ: Ajan hengen mukaisesti Zoomissa
MILLOIN: 26.4.2021 klo 18
MIKSI: Koska ikävöimme Speksiä :,(

Polhon Etäexcursio Euroopan parlamentin Suomen toimistoon 15.4.2021 klo 17-18

*This event is unfortunately held only in Finnish*

 

Ikävöitkö Eurooppaa? Oletko kiinnostunut uramahdollisuuksista Euroopan parlamentissa ja ajankohtaisista Euroopan unionin kuulumisista? Tervetuloa 15.4. Polhon järjestämään etäexcursioon Euroopan parlamentin Suomen toimistoon! Vierailu järjestetään yhteistyössä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n kanssa.

 

Linkki etätapahtumaan julkaistaan lähempänä tapahtumaa Facebookissa ja sähköpostilistalla.
Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä tapahtuman järjestäjiin Hanna-Liisa Laasoseen, Anna Perälään tai Nelli Nokelaiseen! Tapahtumassa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita, joihin pääset tutustumaan täällä:
https://docs.google.com/…/1RD5M5zjcefLyvB0C3Bx…/mobilebasic…

 

MITÄ: Polhon Etäekskursio Euroopan parlamentin Suomen toimistoon
MISSÄ: Ajan hengen mukaisesti Zoomissa
MILLOIN: 15.4.2021 klo 17-18
MIKSI: Koska ikävöimme Eurooppaa 🙁

 

Tapahtuman yhteyshenkilöt:
Hanna-Liisa Laasonen (hanna-liisa.laasonen@helsinki.fi)
Nelli Nokelainen (nelli.nokelainen@helsinki.fi)
Anna Perälä (anna.perala@helsinki.fi)

Earth Hour 27.3

Polho kannustaa mukaan viettämään Earth Houria huomenna 27.3 kello 20.30-21.30!

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa jokainen voi puolustaa luontoa ja ilmastoa. Sammutetaan siis valot tunniksi luonnon ja ilmaston puolesta!

Ihmiskunnalla on ratkaistavanaan kaksi itse aiheutettua suurta ympäristö­ongelmaa, ilmastonmuutos ja luonnon köyhtyminen. Ihmisten aikaansaama ilmastonmuutos on niin voimakas, että luonnolla on vaikeuksia sopeutua muutoksiin. Äärimmäiset sääilmiöt, napa-alueiden sulaminen ja ilmastonmuutoksen aiheuttama kuumuus ja kuivuus hankaloittavat jo nyt sekä ihmisten että eliöiden elämää. Suomessa ilmastonmuutos on jo lisännyt haitallisia vieraslajeja, hankaloittanut esimerkiksi naalin, saimaannorpan ja lohikalojen elämää sekä vaikuttanut Itämeren rehevöitymiseen. (Lähde WWF.fi)

Osallistumme Polhon hallituksen kanssa mukaan Earth Houriin näyttääksemme tukemme tarkoitusta kohtaan.

Ympäristöystävällisyys on yksi Polhon tärkeimmistä arvoista ja haluamme, että se näkyy kaikessa mitä teemme. Pyrimme aina ympäristöystävälliseen toimintaan esimerkiksi tapahtumien ja ympäristötietoisuuden levittämisen suhteen. Haluamme myös aktiivisesti kehittää toimintaamme entistäkin ympäristöystävällisemmäksi, sillä ilmastotekojen aika on NYT.

Kuukausikatsaus 2/2021

Polho ry – Kuukausikatsaus 2/2021

Helmikuu humahti ohi hetkessä ja täyttyi sekä kiireestä että kauniista talvipäivistä. Polhon hallitus toimii innokkaasti vaikeasta pandemiatilanteesta huolimatta, vaikka emme ole edelleenkään saaneet tavata kertaakaan kasvotusten.

Vaikeutuva maailmantilanne ei siis ole Polhon toimintaa liikaa hidastanut, vaan olemme järjestäneet aktiivisesti tapahtumia ja pyrkineet edelleen mukautumaan haasteisiin. Viestintävastaavan hommat eivät ole myöskään loppuneet kesken ja viestinnän rooli on vaan korostunut, kun jäsenistö tavoitetaan digitaalisesti.

Helmikuussa hallituksessa suunniteltiin ahkerasti tapahtumia maaliskuulle ja Yhiksen dokkariklubi kokoontui ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kokoustimme hartaasti Zoomin välityksellä hallituksen kesken ja vapautimme viime vuoden hallituksen vastuusta vuosikokouksessa. Aloimme myös ideoimaan VOOn kanssa toteutettavaa Minuuttiskabaa, joka vaati paljon työtä viestinnän osalta. Vaikka toisiin polholaisiin tutustuminen on etäaikana haastavampaa, muuttuu hallitus kuitenkin kokous kokoukselta tutummaksi ja yhtenäisemmäksi porukaksi. 

Viestintävastaavan pesti on ollut lyhyessä ajassa jo hyvin opettavainen. Olen päässyt suunnittelemaan tapahtumien ulkoasuja, päivittämään somea ja ottanut haltuun Polhon nettisivut. Tekemistä siis riittää, mutta mitään ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin ja apua löytyy aina kun sitä tarvitsee.

Tämän vuoden fuksina yliopistoelämään mukaan pääseminen on ollut melko haastavaa ja kun miettii kaikkea mistä on jäänyt paitsi, on olo hieman haikea. Järjestötoimintaan mukaan lähteminen vaikuttaa kuitenkin olleen yksi vuoden parhaista päätöksistä ja Polho on tuonut paljon mielekästä sisältöä elämään. Koronatilanteen jatkuvasti huonontuessa on vaikeaa haaveilla tai tehdä oletuksia tulevaisuudesta, mutta uskon kuitenkin, että kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu!

Hyvää kevättä toivottaen,

Anni Koikkalainen

Polho ry:n 1. viestintävastaava 2021