Kuukausikatsaus 1/2020

Polho ry – Kuukausikatsaus 1/2020

Arvon lukija,

Polho ry lanseerasi vuonna 2019 konseptin kuukausikatsaukset, joiden tarkoituksena on lisätä niin läpinäkyvyyttä hallituksen ja jäsenistön välillä kuin myös tuoda hallitusta ja sen toimintaa lähemmäs jäsenistöä. Vuoden 2020 halusi jatkaa tätä toimivaksi todettua konseptia, sillä se tarjoaa jokaiselle hallituslaiselle mahdollisuuden reflektoida omia kokemuksiaan hallitustyöskentelystä ja sikäli kun on halua, myös yleisemmin (valtsikalaista) elämää. Kuukausikatsaus on kuin päiväkirjan kirjoittamista, muodollisuuksiin ei ole tarpeellista juuttua, vaan kirjoittelu on vapaamuotoista ja rentoa. Sitä tämäkin katsaus Polhon hallituksen alkuvuoteen tulee olemaan.

Uusi hallitus järjestäytyi hyvissä ajoin joulukuussa ja aloitti työskentelyn toimintasuunnitelman parissa jo tammikuun alkupuolella. Puheenjohtajisto vietti alkuvuotensa byrokratian parissa, samalla opetellen uutta tehtäväänsä. Myös muun hallituksen toiminta aktivoitui pian loman loppumisen jälkeen, viimeistään ensimmäisen hallituksen kokouksen kolkuttaessa ovella. Vuoden 2020 hallitus onkin täysi kokoonpano ahkeria ihmisiä ja puheenjohtajana on ollut hienoa huomata, kuinka uusi hallitus on jo näin alkuvuodesta osoittautunut mielettömän itseohjautuvaksi, suunnitellen ja järjestäen tapahtumia omatoimisesti ja ennen kaikkea onnistuneesti.

Puheenjohtajuus on osoittautunut pitkälti sellaiseksi kuin tehtävän ajattelinkin. Kaikki on kuitenkin uutta ja paljon on vielä opittavaa. Oppiminen jatkunee läpi vuoden, sillä puheenjohtaja on tuskin ikinä valmis ja kaiken oppinut. Nautin kuitenkin oppimisesta, tästä tehtävästä ja sen tuomasta vastuusta. Erityisesti nautin siitä, kuinka hallituksemme kanssa työskentely on helppoa ja hauskaa. Vuoden 2019 hallituksemme oli tiivis joukko ystäviä ja pitkään uskoin olevan hankalaa päästää irti edellisvuoden vastuista ja niistä ihmisistä, joiden kanssa tiivis ja jatkuva yhdessäolo oli vastikään loppunut. Tämä osoittautui kuitenkin nopeasti hölmöksi luuloksi, sillä omaksuin uuden tehtäväni vaivatta ja uusi hallitus hitsautui yhteen nopeasti.

Odotan tulevaa vuotta ja sitä, mitä pääsemme jäsenistön päänmenoksi keksimään. Odotan sitä, mitä jokaisella hallituksen jäsenellä on tarjota Polholle. On käynyt ilmeiseksi, kuinka ideoita ja intoa riittää. Viime vuodelta jatkaneet hallituslaiset ovat jälleen osoittaneet olevansa äärimmäisen päteviä tehtäviinsä ja uudet hallituslaiset ovat puolestaan yllättäneet sillä, kuinka nopeasti Polhon toimintatavat on omaksuttu, kuitenkin tuoden esiin uusia mahdollisuuksia, joille me ”kaavoihin kangistuneet” emme aina osaa silmiämme avata. Perinteisen toiminnan rinnalle etsitään uudenlaista yhteistyötä, kuten myös uusia tapahtumakonsepteja ja toimintatapoja. Haluamme tarjota jäsenistölle edunvalvontaa ja toimintaa, joka kohtaa sen intressien kanssa. Olemme alati avoimia kritiikille ja uusille ideoille, tulethan siis rohkeasti vetämään hihasta, mikäli mieleesi juolahtaa jotain, johon voimme osaltamme vaikuttaa tai sen mahdollistaa.

Jottei tämäkään kirjoitus jäisi ilman huomiota Polhon arvokkaaseen juhlavuoteen, kirjoitan siitä vielä muutaman sanan. Koen ylpeyttä siitä, että saan toimia osana hallitusta vuosijuhlavuonna. Koska Polho juhlii vuosijuhliaan viiden vuoden välein, on vuosi merkityksellinen. Vuosijuhlat tuovat lisätyötä myös puheenjohtajan arkeen, mutta onnekseni voin todeta vuosijuhlatoimikunnan olevan juhlien järjestämisessä korvaamaton apu. Luottoni niin hallituksen kuin vuosijuhlatoimikunnan kykyyn järjestää uskomattomat juhlat on suuri. Vuodesta tulee varmasti unohtumaton.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille polholaisille ja polhonmielisille! Nauttikaa alkavasta keväästä!

Oona Leinonen,

Puheenjohtaja 2020

Helsingissä, 18.2.2020

Polho ry:n ylimääräinen yhdistyksen kokous 11.3.

ESITYSLISTA

POLHO RY:N YLIMÄÄRÄINEN YHDISTYKSEN KOKOUS 2020

Aika: 11.3.2020 klo 16.

Paikka: Kokoushuone Marx, Uusi ylioppilastalo 3. krs

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään seuraavaa sääntömuutosta hyväksyttäväksi yhdistyksen sääntöihin kohtaan 3. Jäsenet
  • Yhdistyksen jäsenyys on voimassa 8 vuotta sen alkamisesta, mikäli sitä ei olla kyseisenä aikana uusittu. Jäsenyyden voi uusia henkilön ollessa kirjoilla Helsingin yliopistossa 8 vuoden jälkeen jäsenyyden alkamisesta. Aiempien sääntöjen nojalla saavutetut jäsenoikeudet ovat voimassa 8 vuotta tämän sääntömuutoksen astuttua voimaan.
 6. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja esille tulevat asiat
 7. Kokouksen päättäminen

Polho ja VOO Megazoneen! 9.3.

Valot välkkyvät, hiki virtaa, ja hektinen musiikki jytää taustalla!

Kuvaus sopisi tyypilliselle opiskelijain Heidi’s-illalle, mutta tällä kertaa hurvittelu onnistuu ilman krapulaa, sillä kyseessä on Polhon ja VOOn reissu Megazoneen! Syntymäpäivien ja luokkaretkien kestosuosikki sopii myös valtiotieteilijän virvoittamiseen. Tapahtuma sisältää kolme 17 minuutin peliä, alkaen kello 18:00. Saavuthan kuitenkin paikalle jo 17:45, sillä osallistuminen edellyttää Megazonen ohjeistuksen kuuleminen. Julkaisemme ilmoittautumislomakkeen tässä tapahtumassa perjantaina 21.2 kello 12:00.
Tapahtuma on omakustanteinen, hintana 17€

Salmisaaren liikuntakeskuksen megazone on valitettavasti esteellinen tila.

Esteellisyyteen ja muihin asioihin liittyvissä kysymyksissä, olethan yhteydessä Markus Patomoon (markus.patomo@helsinki.fi)

Tapahtumassa noudatamme Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit?fbclid=IwAR2OjioSvx0yg5Vy7vIGPbROIfd3td9twNOOlbuRbgYs8Ju6UlYZYj1Vu-0

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1494808020684493/

MITÄ: Megazoneen!
MISSÄ: Salmisaaren liikuntakeskus, Energiakatu 3.
�MILLOIN: Maanantaina 9.3 kello 17:45-19:00�
MIKSI: Nostalginen reippailu jeejee!
————————————–

The lights are flashy, the shirts are sweaty and the music is roaring!

The description above is befitting of a typical students night out, but a hangover is not necessary for a terrific time, for Polho and VOO are going to Megazone! The futuristic laser tag game is familiar to many, but it is by no means late to try it out for the first time! The event includes three 17 minute games, starting at 18:00. Be sure to arrive by 17:45 however, since partaking requires hearing the instructions from Megazone. We will publish the form for enrollment in this event on Friday 21.2 at 12:00.

The event costs 17€.

Salmisaari sport centre (megazone) is unfortunately non-accessible. With any questions, please contact Markus Patomo (markus.patomo@helsinki.fi)

We will be following the Safe space guidelines of Kannunvalajat. You can find them here: https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit?fbclid=IwAR1ymzPvrk7R8aXYGBv9PXMcCc5Fnq_VGAxVPpykckwDrKEwRbxE7TyR-4Q

FB-event: https://www.facebook.com/events/1494808020684493/

WHAT: To Megazone!
WHERE: Salmisaaren liikuntakeskus, Energiakatu 3.
�WHEN: Monday 9.3, 17:45-19:00�.
WHY: You know you want to!

Yhmun Opintosuuntapaneeli 27.2.

// Unfortunately, this event is held only in Finnish.

Hei yhmulainen! Jännittääkö tulevan kevään opintosuuntavalinta? Vieläkö epäröit valintaasi ja haluaisit kuulla eri opintosuunnista lisää niitä opiskelevilta?

Tervetuloa kuuntelemaan ja kysymään Yhmun järjestöjen yhteiseen opintosuuntapaneeliin torstaina 27.2. klo 16-18 Klixin auditorioon! Paneelissa pääset kuulemaan ajatuksia neljältä opintosuunnan onnistuneesti valinneelta: miksi juuri heidän alansa voisi olla sinulle se oikea, ja mitä asioita valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Jos sinulla on etukäteen kysymyksiä, joita toivot paneelissa käsiteltävän, tai muuten vain kysyttävää tapahtumasta, voit olla yhteydessä Kumouksen opintovastaaviin (sabriina.hietaniemi@helsinki.fi ja sini.tahvonen@helsinki.fi).

Tulkaa paikalle sankoin joukoin!

Tila on esteetön, mutta mikäli sinulla on esteettömyyteen liittyviä kysymyksiä ota yhteyttä Kumouksen yhdenvertaisuusvastaaviin Veera Nevalaiseen veera.nevalainen@helsinki.fi tai Aino Askoliniin aino.askolin@helsinki.fi

Kumouksen tapahtumissa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita.
https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/mobilebasic

Mikäli koet tai havaitset asiatonta käytöstä, ilmoita kenelle tahansa hallituksen jäsenelle tapahtumassa. Voit myös ottaa yhteyttä yhdenvertaisuusvastaaviin ongelmatilannelomakkeella https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/103338/lomake.html

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/174646793801123/

MITÄ: Yhmun opintosuuntapaneeli
MISSÄ: Auditorio 116, Klixi (Unioninkatu 35)
MILLOIN: 27.2. klo 16-18
MIKSI: Opintosuunnan valintaa helpottamaan!!

Tiedettä ja Kaljaa ja Poleemi! 24.2.

***Unfortunately this event will be held in only in finnish. More details down below.***

Tiedettä & Kaljaa on täällä taas! Tässä legendaarisessa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alamme asiantuntijoihin ja hänen tekemiinsä tutkimuksiin. Uusi vuosi tuo kuitenkin tapahtamankuvaan uusia tuulia…

Uusi vuosikymmen toi tullessaan paljon muutoksia maailmanpoliitiikan kentällä. Vuoden 2020 ensimmäisessä Tiedettä ja Kaljaa –tapahtumassa teemana on kyberturvallisuus, digitalisaatio ja teknologian turvallisuus.

Poliittisen historian näkökulmasta on mielenkiintoista tarkastella, kuinka esimerkiksi tietotekniikan kehittyminen on vaikuttanut merkittävästi nykyajan sodankäyntiin. Kyberturvallisuus ei kosketa ainoastaan valtiollisella tasolla vaan se on ajankohtainen myös jokaiselle yksilölle. Näistä teemoista pääsemme kuulemaan ja keskustelemaan.

Vuoden ensimmäiseen Tiedettä ja Kaljaa –tapahtumaan tulee puhumaan kyberturvallisuuden ammattilainen, Aalto yliopiston Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksen professori Jarno Limnéll.

Tiedettä ja Kaljaa -tapahtuma järjestetään Kuppalassa 24.2.2020 alkaen klo 16. Perinteisen keskustelutilaisuuden lisäksi olemme myös järjestäneet pubivisan aiheesta, joten otathan mukaan oman joukkueesi haastamaan muita ja päihittämään muut kybertietoisuudellasi! Visaan osallistuminen on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua yksilönä tai ryhmänä.

Tapahtuman oluet tarjoavat HIISI ja alkoholittomasta tarjoilusta huolehtii Polho ry.

Eikä siinä vielä kaikki! Pubivisan jälkeen ilta jatkuu perinteisessä Polho-hengessä, kun vuosikymmenen ensimmäinen POLEEMI julkaistaan massoille ihmeteltäväksi. Lehden sisältä löytyy lisää yhteiskunnallista pähkinää purtavaksi niinkin ajankohtaisista aiheista kuin historiapolitiikasta, Venäjästä, Sosiaalisesta mediasta, Totuudesta, Venäjästä, Kiinasta, Mediayhteiskunnasta ja Venäjästä.

Tapahtuma sopii erinomaisesti niin poliittisen historian pääaineopiskelijoille kuin myös kaikille polhonmielisille. Polho ry toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi!

Kuppala on valitettavasti esteellinen tila. Lisätietoja tästä tai tapahtumasta saa olemmalla yhteydessä tapahtuman yhteyshenkilöön, Petriinaan (petriina.matilainen@helsinki.fi)

Mikäli koet tai havaitset asiatonta käytöstä, ilmoita tapahtuman turvahenkilölle. Voit myös olla yhteydessä Polho ry:n yhdenvertaisuusvastaavaan Emilia Henttuseen ongelmatilannelomakkeella tai laittamalla sähköpostia emilia.henttunen@helsinki.fi
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/95003/lomake.html

Tapahtumassa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita. Niistä löydät lisää tietoa täältä: https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit?fbclid=IwAR1ymzPvrk7R8aXYGBv9PXMcCc5Fnq_VGAxVPpykckwDrKEwRbxE7TyR-4Q

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/757878454618066/

MITÄ? Tiedettä ja Kaljaa ja POLEEMIA tottakai!
MISSÄ? Kuppalassa
MILLOIN? 24.2. klo 16
MIKSI? Koska kyberturvallisuus koskettaa meitä kaikkia ja POLEEMI on paras!

***

Political History Students Association Polho ry organizes a traditional Tiedettä & Kaljaa –event on the 24th of February. Unfortunately this event will be held only in finnish. After the Tiedettä ja Kaljaa we have the publishing party of POLEEMI. Everyone is welcome to join there. POLEEMI is a students association magazine and unfortunately it is written in finnish. If you have any questions, please contact Petriina Matilainen, petriina.matilainen@helsinki.fi

Polhon Ekskursio Ulkopoliittiseen Instituuttiin 20.2.

*This excursion is unfortunately held in Finnish*

Polhon ekskursio Ulkopoliittiseen Instituuttiin!

Tervetuloa Polhon vuoden ensimmäiselle ekskursiolle! Vierailu järjestetään torstaina 20.2. osoitteessa Arkadiankatu 23 B. Vierailu alkaa klo 14.15, ja arvioitu päättymisaika 15.30, olethan ajoissa paikalla!

Ulkopoliittinen instituutti on tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on tuottaa korkeatasoista, ajankohtaista tietoa kansainvälisistä suhteista ja EU-asioista. Tehtäväänsä instituutti toteuttaa tekemällä tutkimusta sekä järjestämällä kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja ja julkaisemalla raportteja tutkimustuloksistaan ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Instituutti julkaisee myös Ulkopolitiikka-lehteä sekä ylläpitää alan erikoiskirjastoa.

Ilmoittautumislomake julkaistaan tässä tapahtumassa ja sähköpostilistalla maanantaina 10.2. klo 12. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat Poliittisen historian pääaineopiskelijat, mutta kaikki valtsikalaiset ovat tervetulleita mukaan!

Lisätietoja Ulkopoliitisesta Instituutista http://fiia.fi

Tapahtumassa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita.
https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit

Kysymyksiä, lisätietoja tilan esteellisyydestä ja huomautettavaa ekskursiosta voi lähettää Polhon työelämävastaaville

Tuuli Karhunen
0505131515
tuuli.karhunen@helsinki.fi

Aino Ikävalko
0403537655
aino.ikavalko@helsinki.fi

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/265052534468189/

MITÄ? Polhon ekskursio Ulkopoliittiseen Instituuttiin
MISSÄ? Arkadiankatu 23 B
MILLOIN? 20.2. klo 14.15-15.30
MIKSI? Ulkopolitiikka ja globaali turvallisuus ♥

Yhis goes Hesarin Appro!

In English below!

Nu kör vi! MITÄ? Joojoo! Pian on aika suunnata Yhiksen voimin perinteiseen Helsinginkadun Approon tapahtuman ensimmäisenä päivänä 15.4.2020! Siispä haalarit päälle ja kohti Kallion baareja!

Yhiksen hankkimia lippuja on yhteensä 20 kappaletta ja niiden hinta on 15€/kpl. Tapahtuman ollessa suosittu etusijalla ovat Taso ry:n ja Polho ry:n jäsenet. Mikäli et onnistu hankkimaan Yhiksen yhteislippua, on sinun mahdollista ostaa lippu maaliskuun alussa aukeavasta yksittäislipunmyynnistä.

Ilmoittautuminen approon tapahtuu e-lomakkeen kautta. E-lomake julkaistaan tässä eventissä ja yhmu-listalla keskiviikkona 5.2. klo 12:00. E-lomake sulkeutuu, kun liput ovat myyty loppuun.

Huomioithan, että ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova!

Yhiksen lähtöpaikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/164831814944282/

MITÄ: Yhis ja Hesarin appro 2020
MISSÄ: Kallio ♥
MILLOIN: Ke 15.4.2020 klo 17:15
MIKSI: Koska kevätpöhinä ja Kallio-myysailu

Lisätietoa tapahtumasta:
https://www.helsinginkadunappro.net/

Noudatamme tapahtumassa Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita
https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/mobilebasic

Mikäli sinulla on muuta kysyttävää tapahtumaan liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä:

Susanne Sipinen
Polhon kulttuuri- ja virkistysvastaava
susanne.sipinen@helsinki.fi

Emma-Reeta Käsmä
Tason tapahtuma- ja työelämävastaava
emma-reeta.kasma@helsinki.fi

Emilia Henttunen
Polhon yhdenvertaisuusvastaava
emilia.henttunen@helsinki.fi

**************

Nu kör vi! WHAT? Yesyes. Polho and Taso are yet again taking part in the traditional Hesarin Appro on the first day of the event – on the 15th of April. There are 20 tickets in total and the members of Polho and Taso are of priority. Tickets cost 15€ per person.

The sign up for the appro will happen through an e-form which will be published at this event and in yhmu-list on Wednesday, the fifth of February at 12p.m. The e-form closes when all the tickets are sold out.

Please note that the registration is binding and can’t be canceled!

The starting point will be announced closer to the event.

Link to event: https: https://www.facebook.com/events/164831814944282/

WHAT: Hesarin Appro with Yhis
WHERE: Kallio ♥
WHEN: Wed 15.4.2020, at 5:15 p.m.
WHY: Spring-buzz and the cozy Kallio

More information about the event:
https://www.helsinginkadunappro.net/

At the event we follow the safer space guidelines of Kannunvalajat:
https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/mobilebasic

In case you have any further questions, don’t hesitate to ask:

Susanne Sipinen
Polho, Culture
susanne.sipinen@helsinki.fi

Emma-Reeta Käsmä
Taso, Events and work life
emma-reeta.kasma@helsinki.fi

Emilia Henttunen
Equality Representative of Polho
emilia.henttunen@helsinki.fi

Yhiksen kevätmatka Kiovaan 3.-7.3.

*in English below*

Hupsista nyt. Tuntuuko sinustakin jo hieman siltä, että irtiotto arjesta tekisi ihan todella kivaa? Nou stress, et ole ainoa! Yhis palaa onneksi jälleen juuri oikealla hetkellä kuvioihin – kutkuttavan perioditauon lähestyessä – perinteikkään KEVÄTMATKAN muodossa!

Käytännön infoa:

Matka sijoittuu perioditauolle 3.3. – 7.3.2020. Matka on luonteeltaan omakustanteinen ja vapaamuotoinen. Vapaaehtoiset ohjelmanumerot, jotka vaativat sitoutumisen etukäteen, ovat erillisinä vaihtoehtoina e-lomakkeessa. Näitä ovat muun muassa opastettu vierailu Suomen Suurlähetystöön Kiovassa keskiviikkona 4.3. klo 15 sekä päiväretki Tsernobyliin torstaina 5.3.

Tsernobyliä koskevasta opastetusta päiväretkestä on tulossa lisätietoa tapahtumaan ennen e-lomakkeen avautumista. Muusta kiehtovasta ohjelmasta tulee lisätietoa myöhemmin.

Yhis varaa yhteisen rennon hostellin keskustasta, joten sinun huoleksesi jää vain sinulle parhaan matkustusmuodon löytäminen! Majoitus tulee maksamaan neljältä yöltä noin 55e/hlö. Osallistujille lähetetään tarkemmat tiedot majoituksesta myöhemmin. Kiovaan on mahdollista matkustaa vaihtoehtoisesti maata pitkin, ja olemmekin selvitelleet elämyksellisiä ja kohtuuhintaisia reittejä – tsekkaathan lisätietoja aiheesta myöhemmin eventissä! Menopaluu lennot Kiovaan ovat noin 170-230e.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen matkalle tapahtuu e-lomakkeella, joka julkaistaan tässä tapahtumassa ja yhmun sähköpostilistalla. Lomake aukeaa 5.2. klo 14:00 ja sulkeutuu 16.2. klo 23:59!

Huomioithan, että ilmoittautuminen matkalle on sitova!

Osallistujille lähetetään lisätietoa sähköpostitse lopullisten yksityiskohtien selvittyä. Matkalle ovat tervetulleita mukaan kaikki yhteiskunnallisen muutoksen opintosuuntien opiskelijat ja muut innostuneet fuksista maisteriin! Alta löytyvät yhteystiedot, joihin voit olla yhteydessä kysymysten, huolien ja toiveiden kanssa matkaan liittyen – älä epäröi kysyä!

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/178492480175242/

MITÄ: Yhiksen perinteinen kevätmatka
MISSÄ: Kiova, Ukraina
MILLOIN: Perioditauolla, 3.3.- 7.3.2020
MIKSI: Koska Yhis! Kiova! Eeppistä!

Keväisin terkkusin:

Susanne Sipinen
matkanjärjestäjä Polhosta
susanne.sipinen@helsinki.fi

Helena Kilpeläinen
matkanjärjestäjä Polhosta
helena.kilpelainen@helsinki.fi

Anri Liikamaa
matkanjärjestäjä Tasosta
anri.liikamaa@helsinki.fi

Emma Sahi
matkanjärjestäjä Tasosta
emma.sahi@helsinki.fi

**********************************

The long winter or actually the endless November is coming to an end which means that Yhis’ spring trip is here! This year Yhis students and all those with Yhis mindset are travelling to Kiev, Ukraine.

Practical information:

The trip is on period break 3.3. – 7.3.2020. More information on accommodation and program will be published later. The trip itself is mostly informal. The only programs you need to commit to in advance (in case you want to join) are listed on the e-form (e-lomake) published later at this event. These include an organized trip to Embassy of Finland in Kiev and a day trip to Chernobyl. More information about the day trip will be published at this event before the e-form opens.

Yhis will make a common reservation for a hostel in the center of Kiev, but everyone has to get the tickets to Kiev independently. The cost for the accommodation for four nights will be around 55e /person. More information about the accommodation will be sent later. It is also possible to travel by land to Kiev. We have researched a few possible routes with reasonable prices – for more information, please check a post about alternative travel routes later in the event discussion section. A round-trip flight ticket to Kiev cost about 170-230e.

Application form:

The sign up for the trip will be through the e-form (e-lomake), which will be published at the Facebook-event and in the yhmu-email list. The form will opens on wednesday the 5th of February at 2p.m. and closes on the 16th of February at 12a.m.

Amount of places for the trip is limited; we warmly suggest you to check the calendar asap. We welcome every student from Valtsika – especially the Society and Change program – to join us on the Yhis’ autumn journey!

Please note that the sign up for the trip is binding!

WHAT: Yhis’ spring journey to Kiev!
WHERE: Kiev, Ukraine
WHEN: On period break, 3.3.-7.3.2020
WHY: Yhis! Kiev! Kyiv! That’s just epic!

If you have any questions regarding the trip, don’t hesitate to contact us!

Link to event: https://www.facebook.com/events/178492480175242/

With best regards:

Susanne Sipinen
trip organizer from Polho
susanne.sipinen@helsinki.fi

Helena Kilpeläinen
trip organizer from Polho
helena.kilpelainen@helsinki.fi

Anri Liikamaa
trip organizer from Taso
anri.liikamaa@helsinki.fi

Emma Sahi
trip organizer from Taso
emma.sahi@helsinki.fi

Kokouskutsu: Polho ry:n vuosikokous 2020

Arvoisat polholaiset ja polhonmieliset,

Toivotan kaikki tervetulleiksi Polho ry:n vuoden 2020 ensimmäiseen yhdistyksen kokoukseen. Yhdistyksen kokouksessa selviää, saako vuoden 2019 hallitus vastuuvapauden. Tutustumme myös tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon. Kokous järjestetään maanantaina 4.2. klo 18 alkaen Uuden ylioppilastalon kokoushuone Beauvoirissa.

Alla vuosikokouksen esityslista. Mukavaa kevään alkua kaikille!

Terveisin,

Oona Leinonen

Puheenjohtaja 2020

Poliittisen historian opiskelijat Polho ry

oona.a.leinonen@helsinki.fi

+358400966244

http://www.polho.fi

 

ESITYSLISTA

POLHO RY:N VUOSIKOKOUS 2020

Aika: 4.2.2020 klo 18

Paikka: Kokoushuone Beauvoir, Uusi ylioppilastalo 3. krs

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle
 8. Vahvistetaan jäsenmaksun suuruus kuluvalle kalenterivuodelle
 9. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja esille tulevat asiat
 10. Kokouksen päättäminen

Kino Umbra esittää 10.2.: Princess Mononoke

Kino Umbra on Tason ja Polhon yhteinen elokuvakerho, joka kokoontuu Kuppalaan laadukkaiden elokuvien äärelle aina tilaisuuden tullen. Nyt Kino Umbra palaa taas viihdyttämään yhisläisiä ja esittää vuoden ensimmäisenä elokuvana rakastetun ohjaajan Hayao Miyazakin Prinsessa Mononoken. Tässä olisi siis loistava tilaisuus käpertyä Kuppalan lämpöön ja karata dediksiä elokuvan pariin.

Tapahtuman Facebook -eventti löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/842601716152883/

Prinsessa Mononoke alkaa kun soturi Ashitaka joutuu hengenvaarallisen kirouksen valtaan ja lähtee matkalle etsimään parannuskeinoa. Matkallaan hän päätyy keskelle ihmisten ja metsänjumalien konfliktia, jossa metsän eläinjumalien puolia pitää rohkea prinsessa Mononoke.

Prinsessa Mononoke (1997)
Ohjaus ja käsikirjoitus: Hayao Miyazaki
Kesto: 133 min

Mitä? Kino Umbra esittää: Prinsessa Mononoke
Missä? Kuppalassa
Milloin? Maanantaina 10.2. klo 18.30
Miksi? Koska elokuvat on hauskoja ja opettavaisia!

Kuppala on valitettavasti esteellinen tila. Esteellisyyteen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Emma Sahiin, (emma.sahi@helsinki.fi)

Noudatamme tapahtumassa Kannunvalajien turvalliseman tilan periaatteita:https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit

Jos sinulla on muuta tapahtumaan liittyvää kysyttävää, otathan yhteyttä Polhon kulttuurivastaavaan Susanne Sipiseen (susanne.sipinen@helsinki.fi), Tason tapahtumavastaavan Emma-Reeta Käsmään (emma-reeta@helsinki.fi) tai Tason tapahtuma- ja kulttuurivastaavaan Emma Sahiin (emma.sahi@helsinki.fi)

******

Kino Umbra is a film society organized by Taso and Polho that shows quality movies for its lovely members. Kino Umbra is now back better than ever and excited to present the movie Princess Mononoke to all of you!

Princess Mononoke is set in the late Muromachi period of Japan with fantasy elements. The story follows the young Emishi prince Ashitaka’s involvement in a struggle between the gods of a forest who are being helped by princess Mononoke, and the humans who consume its resources.

Princess Mononoke (1997)
Directed and Screenplay by: Hayao Miyazaki
Duration: 133 min

What? Kino Umbra presents: Princess Mononoke
Where? At Kuppala
When? On Monday, the 10th of February at 18.30
Why? Because films can teach you about life!

Kuppala is unfortunately not accessible to wheelchair. If you have any questions related to it, please contact Emma Sahi, (emma.sahi@helsinki.fi)

The Safe Space Guidelines of Kannunvalajat:
https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit?fbclid=IwAR2S1fvCca2LB4yk_vtd9yvQs_PvVGLB8rTCCaIKegqBQA1l00AnklQlSks

If you have any other questions, please contact either Susanne Sipinen (susanne.sipinen@helsinki.fi), Emma-Reeta Käsmä (emma-reeta@helsinki.fi) or Emma Sahi (emma.sahi@helsinki.fi)

https://www.facebook.com/events/842601716152883/