Yhiksen pyöräilykerho (eka lenkki 2.10. klo 11.00)

Pyöräily on hauskaa mutta yhisporukassa se on varmasti vielä hauskempaa! Pyöräilykerhon tarkoituksena on koota pyöräileviä yhisläisiä yhteen ja ajaa yhteislenkkiä sovittuna viikonpäivänä viikoittain. Alustavasti päivä olisi nyt opiskelujen alettua sunnuntai. Kerhon toimintaan voi osallistua kuka tahansa. Voit ehdottaa haluamaasi reittiä ja jos haluat esimerkiksi toimia lenkin vetäjänä, sekin on mahdollista!

Huomioitavaa:

  • Yhiksen pyöräilykerhossa ei ole muotipoliiseja. Voit tulla ajamaan sellaisella varustuksella kuin haluat, mutta kypärän käyttö on suositeltavaa.
  • Lenkille kannattaa ottaa mukaan juotavaa ja pidemälle lenkille sen lisäksi jotain evästä (kuten välipalakeksi tai täysjyväleipää), jota syödä tauolla.
  • Vauhti sovitetaan ryhmän hitaimman mukaan. Ryhmässä ajaessa tosin saattaa huomata ajavansa kovempaa kuin ennen ;). Alustavasti keskinopeus olisi siinä 25 km/h tienoilla.
  • Kannattaa ottaa sisäkumi tai paikkaussetti mukaan, minulta löytyy rengastyökalut ja pumppu. Olisi ikävää jos sisäkumi puhkeaisi keskellä ei-mitään eikä sitä voisi vaihtaa/korjata.

Ensimmäinen lenkki ajetaan säävarauksella ensi sunnuntaina 2.10. (ei ole kiva ajaa jos taivaalta sataa kaatamalla. Tällä hetkellä luvataan puolipilvistä ja poutaa). Voimme ajaa lyhyemmän (n. 25 km) tai pidemmän lenkin (n. 40 km). Alla oleva reittiluonnos on pisin vaihtoehto, lyhyemmäksi lenkkiä saa oikaisemalla joko junarataa tai Muurimestarintietä myöten Vantaanjoelle. Suoria vedetään joka tapauksessa mutkiksi ja allekirjoittaneen suuntavaisto katoaa viimeistään Haltialassa. Eksyminenkin on kivaa.

Reittiluonnos

Tule Kaisaniemen puistoon suihkualtaan viereen 2.10. klo 11.00. Päätämme reitin pituuden paikan päällä. Ilmoittautua ei tarvitse, mutta tule ajoissa paikalle ettet jää kyydistä. Jos on kysymyksiä, ota yhteyttä minuun tai Miran Hamidullaan (yhteystiedot viestin lopussa).

Varsinainen reitti alkaa Keskuspuistosta Länsi-Pasilan vierestä. Sieltä ajamme keskuspuiston hiekkateitä pitkin Paloheinän huipun ohi ja Haltialan aarnimetsän kautta Tuomarinkylään. Tuomarinkylän peltomaisemista siirrymme idyllliselle Vantaanjoen rantereitille, josta polkaisemme lopulta Viikin peltojen ja metsien kautta Kulosaaren sillalle. Reitillä poljetaan täysin skutsissa, joten jos Merihaka, Makkaratalo ja muu rakennettu kaupunki kyllästyttää, tule messiin!

Yhteyshenkilöt

Teemu Perhiö
teemu.perhio[at]helsinki.fi

Miran Hamidulla
miran.hamidulla[at]helsinki.fi


Lisätietoa